Nyhed

Vi Elsker-arrangør kritiserer Esbjerg Kommune

I en opsigtsvækkende video på de sociale medier kritiserer Riffi Elnegaard Haddaoui Esbjerg Kommune

Riffi Elnegaard Haddaoui, arrangører af den populære Vi Elsker-koncertturné, kritiserer i en video på sociale medier Esbjerg Kommunes støtte til den nye Esbjerg-festival Suset. En festival, som Haddaoui synes er en voldsom konkurrent til Vi Elsker, som sidste år for første gang blev afholdt i Esbjerg, og som nu er flyttet fra juni til august, og som Suset dermed kommer til at ligge meget tæt på. Susets tidsmæssige placering blev først offentliggjort mere end en måned efter, at Vi Elsker havde annonceret deres flytning fra juni til august.

Se videoen her:


Riffi Elnegaard Haddaoui siger blandt andet i videoen: "Der bliver sået tvivl omkring Vi Elskers intentioner i borgmesterens udtalelser. Én ting er stensikkert: Vi har arbejdet på kryds og tværs med snart 20 kommuner i Danmark, Sverige, Spanien, Færøerne og så videre. Vi har aldrig oplevet noget lignende, som vi oplever i Esbjerg i år: Manglende information, kommunikation. Følelsen af at ikke være rigtig ønsket af kommunen, skjulte agendaer." 

Riffi Elnegaard Haddaoui fortsætter: "Der er ingen tvivl om, at det her går ikke imod Suset, men derimod mod kommunen og den måde, de gør tingene på. Jeg havde også sagt "ja" til at opbygge en festival, hvis jeg fik 25 millioner kroner. Der er blot en konkurrencesituation, der er fuldstændig uhørt."

Tobias Kippenberger, festivaldirektør for Suset, fortalte i kulturpodcasten hos Radio Victoria i Esbjerg med GAFFA-journalist Alexander Hemstedt, hvordan Suset skal præges i en særlig esbjergensisk retning, og at man agter at investere et trecifret millionbeløb blot inden for de første 5 år af festivalen: Lyt her (Fra 10:45 min.)


Til Riffi Elnegaard Haddaouis kritik udtaler borgmester for Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen til GAFFA: "Jeg vil gerne gentage, at vi fra Esbjerg Kommune rigtig gerne vil samarbejde med Vi Elsker - det er jo også derfor, vi har brugt tid på at udarbejde et oplæg til en aftale, og jeg selv har prioriteret at deltage i møder med dem. Vi har været glade for deres indtog i 2023 og har forståelse for den uheldige situation, der er opstået ved, at de har flyttet deres festival til august og nu er placeret en uge efter Suset."

Han fortsætter:

"Jeg synes, det er ærgerligt, at Vi Elsker ikke ønsker at drøfte en strategisk flerårig aftale med Esbjerg Kommune, som vi ellers havde aftalt på det første møde, jeg deltog i og har fremsendt et oplæg til dem omkring. Vi skal som kommune naturligvis have værdi for et eventuelt tilskud, og det var og er vi klar til at drøfte, hvis Riffi og hans team reelt ønsker en aftale.


Det er da en noget speciel kommunikationsform, de anvender med denne video på diverse platforme, hvor de jo kommer med deres ensidige udlæg af situationen, men det afspejler desværre meget godt den tilgang, vi har oplevet fra Riffi og Vi Elsker i kommunikationen med kommunen.

Vi har fortsat penge i vores investeringspulje i Esbjerg Kommune og vil gerne tage seriøse drøftelser med aktører - men der skal jo være et reelt ønske fra begge parter til at lave en aftale, hvis man sammen skal nå i mål. Og det har vi desværre ikke oplevet med Vi Elsker."

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: At finde fremtidens stjerner er både dit og branchens ansvar

ANNONCE