Nyhed

Wilco annoncerer ny ep

Mindre end et år efter seneste album er Jeff Tweedy og kompagni klar med nyt

Siden dannelsen for tredive år siden og albumdebuten A.M. har amerikanske Wilco holdt en stabil udgivelsesfrekvens - og gennem årene også besøgt Danmark adskillige gange, med koncerter på blandt andet Roskilde i '07, Det Kongelige Teater i 2009, Musikhuset Aarhus i 2010 og både NorthSide og DR Koncerthuset i 2016.

I efteråret udgav Wilco deres 13. studiealbum, Cousin - og nu er de allerede klar til at følge op med en ny ep med seks sange. Hot Sun Cool Shroud er titlen, og ep'en udkommer digitalt den 28. juni. Vil man have fingre i et vinyleksemplar er man nødt til at møde op til sommerens Solid Sound Festival, den årligt tilbagevendende festival på Massachusetts Museum of Contemporary Art i North Adams, Massachusetts.

Her vil ep'en kunne købes fysisk - trykt på hvid vinyl - og der vil være mulighed for at designe sit eget cover ved hjælp af stempler med kunstneren Kathleen Ryans designs.


"Det er sjovt at have noget nyt at udgive til Solid Sound. I år udgiver vi en ep med sådan en sommer-efter-mørkets-frembrud-agtig stemning," udtaler Wilcos frontmand Jeff Tweedy ifølge Pitchfork og tilføjer:

"Den starter rimelig varmt, ligesom varmen i dagtimerne, har nogle instrumentalpassager undervejs, som er lidt ophidsede og ubehagelige og slutter med en kølig brise. Nogle af sangene på Hot Sun Cool Shroud er mere aggressive og kantede end noget andet, vi har udgivet i et stykke tid, og så er der en sang om, hvordan kærlighed kan smelte dig som en is og forvandle dog til en sød masse. Alle aspekterne af sommeren, inklusive rugende cikader." 

Jeff Tweedy: Vi forsøger altid at gøre noget nyt


ANNONCE