Nyhed

KREATIV GENFØDSEL: O/Rioh genopstår under nyt navn

Rikke Østergaard er klar med nyt alias og dansksprogede tekster

O/Rioh alias den Aarhus-baserede sanger, sangskriver og producer Rikke Østergaard har tidligere dyrket en stil præget af engelske tekster, autotune og elektrorap. Nu har hun genopfundet sig selv under navnet Rin - og er gået over til at skrive tekster på dansk.

Sangene skal nu synges mere, end de skal rappes og linjerne skal leveres på Rins modersmål og gerne med hendes nordjyske dialekt, forlyder det i en pressemeddelelse.

Det blev tydeligt for Rin efter at have boet i Skagen det sidste halve år af ’23, at hun har en forkærlighed for sine nordjyske rødder og disse bør træde mere frem i hendes sange. Rin har en fod i den nordjyske arbejderklasse og en fod i det radikale, københavnske queer-miljø, og hun går all in på at blive en samlende stemme gennem musikken. 


Det fremgår af pressematerialet, hvor Østergaard udtaler om sine ambitioner:

“Jeg vil på P3 og jeg vil ud til lokalradioerne. Jeg vil på de store scener, og jeg vil ud til beboerhusene i de små samfund. Jeg vil gøre det hipt at være provinsiel i kunsteliten - og jeg vil gøre kunsten forståelig for provinsdanskerne.”

O'Rioh på Spot Festival i Aarhus, maj 2023. Foto: Noah Weinhonig
O'Rioh på Spot Festival i Aarhus, maj 2023. Foto: Noah Weinhonig


Vores egen chefredaktør tildelte den daværende O/Rioh fire stjerner på Spot sidste år. "Hun er inde i en spændende udvikling, og jeg ser frem til at høre flere sange fra hende på dansk," skrev Ole Svidt ved dén lejlighed - og det sidste får han altså mulighed for snart.

Rins første single bliver udgivet den 22. marts i år, og i de næste par måneder kan Rin opleves live ved en håndfuld koncerter i både København og provinsen.

Turnéplan
Radar, Aarhus - d. 12. april
Fermaten, Herning - d. 19. april
Teater Republique, København - d. 18. maj
Hadsund - TBA
Skagen -TBA


O/RIOH-INTERVIEW: ”Du skal ikke være bange for at give slip”

ANNONCE