Nyhed

NU ER DE FUNDET: Fem danske artister skal optræde til de olympiske lege

Når verdens øjne rettes mod OL i Paris til sommer, vil dansk kultur og musik spille en fremtrædende rolle.

Over 100 danske musikere har ansøgt om at optræde til årets olympiske lege, der kommer til at foregå i Paris til sommer.

Mere præcist fik man chancen for at spille showcase-koncerter i Paris under de olympiske lege, da brancheorganisationen Rosa i samarbejde med VisitDenmark sendte et open call ud til danske artister tidligere på året.

Et fagudvalg har nu valgt fem artister til at repræsentere den danske musikscene under Danmarksfremstødet i forbindelse med de olympiske lege.

De fem artister markerer et bredt genrefelt og tæller Dayyani, JJ Paulo, Brimheim, Lydmor og Teitur.

Rebecca Helewa Graversen fra Den Danske Ambassade i Paris er en del af det fagudvalg, som har udvalgt de fem acts, der skal optræde i den danske pavillon. Hun fortæller om ideen i at skabe en symbiose mellem sporten og musikken:

”OL er jo ikke kun medaljer og konkurrence, men også en global folkefest, og jeg er sikker på, at Paris bliver en rigtig festlig værtsby i år. Den danske pavillon kommer til at ligge midt inde i byen, og med musikprogrammet og alle de andre aktiviteter, der kommer til at foregå derinde, er jeg sikker på, at det kommer til at tiltrække mange mennesker". 

I udvælgelsen af de fem acts er det blevet vægtet, at de ikke blot demonstrerer erfaring og højt kunstnerisk niveau, men også repræsenterer mangfoldigheden og bredden af dansk musik, samt at de har potentialet til at fængsle et fransk og internationalt publikum, lyder det i en pressemeddelelse. 

”De musikere, der skal spille, er både kunstnere med en meget nordisk klang, der vil tale til en nysgerrighed og fascination af noget eksotisk fra Norden. Og så er der andre, der glider lige ind i en ”fransk” lyd, der er præget af f.eks. elektro og afrobeats,” fortæller Rebecca Helewa Graversen. 

Fagudvalget består af David Tholander Pedersen fra VisitDenmark, Rebecca Helewa Graversen fra Le Bicolore/Den Danske Ambassade i Paris og den danske musiker Dennis Ahlgren, der er udpeget af ROSA.

Den danske pavillon er placeret centralt i Paris ved Danmarkshuset på Avenue des Champs-Elysées og er åben i perioden d. 26. juli - 11. august 2024. Koncerterne foregår i den tilstødende danske kirke, Frederikskirken, der i anledningen omdannes til en kulturscene, hvor der blandt andet afvikles mindre koncerter. De udvalgte artister spiller hver især tre dage i træk.

LÆS OGSÅ: GAFFA I GRØNLAND: Vi tager temperaturen på den arktiske musikscene

ANNONCE