Nyhed

Så skal der synges: DR inviterer til sangarrangement for børn i hele landet

Arrangørerne bag Skolernes Sangdag har ønsket at øge andelen af sange, som er komponeret af kvinder. I år står kvindelige komponister bag over halvdelen af sangene

Det bliver en stor dag for de 200 børn, som den 22. marts skal stå på scenen i DR Koncerthuset og synge ud til resten af landet i anledningen af Skolernes Sangdag 2024. Foran dem sidder et publikum på 1500 lærere og elever, som også synger med, og sangarrangementet bliver live-transmitteret til skoler i hele landet på DR2.

Skolernes Sangdag har været transmitteret live siden 2010 og blev sidste år afholdt i Alsion i Sønderborg. For at alle børn og voksne kan synge med på sangene, er der blevet optaget øvevideoer med børn fra KonTiki-skolen i Hillerød, Frederiksberg Friskole og Kassebølle Friskole fra Langeland, som er de samme børn, der kommer til at tone frem på skærmen fra DR Koncerthuset den 22. marts klokken 10.30. 

Mange børn vil genkende arrangementets vært Silja Okking, der tidligere har været vært for Skolernes Sangdag, og som også er kendt fra DRs børneunivers Ramasjang. Udover værtsskabet fra Silja Okking bliver børn og voksne ført igennem  sangarrangementet af musikpædagog Kirsten Juul Seidenfaden fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, som også er komponisten bag sangen "Regnvejrsdag", som er en del af programmet.


Et særligt fokus på kvindelige komponister
I en pressemeddelelse skriver DR, at man har ønsket at "øge andelen af kvindelige komponister blandt de udvalgte sange, hvilket betyder, at over halvdelen af årets sange er skrevet af kvinder: Benedicte Riis, Sisse Skovbakke, Kirsten Juul Seidenfaden og Trine Lund Sørensen".

Derudover bliver sangene akkompagneret af musikerne Benita Haastrup, Sanne Graulund og Eva Malling fra jazztrioen She Trio samt saxofonisten Christina Dahl.

Skolernes Sangdag 2024 arrangeres af DR Musikariet i samarbejde med Dansk Sang og Musiklærerforeningen. Man kan allerede nu begynde at øve sig på de syv sange. Find dem her.


LÆS OGSÅ: Ny rapport afdækker mangfoldigheden blandt danske musikskabere med overraskende oplysning

ANNONCE