Nyhed

Stærke navne indtager grim gård i Brabrand

Annisette, Eee Gee med flere er på programmet når Musikhuset Aarhus indtager Grimhøjgaard vest for Aarhus

Grimfest og Aarhus Musikhus har til hverdag ikke så meget til fælles. Man fristes næsten til at kalde de to venues deciderede modsætninger.

Ikke desto mindre er de to aarhusianske kultur-aktører gået sammen under navnet ’Musikhuset x Grim’: I efteråret holdt Grim Festival en udflugt til Musikhuset i Aarhus, hvor der blev afholdt en éndagsfestival. Til sommer bliver de roller byttet rundt.

Derfor tager Musikhuset Danmarks Underholdningsorkester med under armen og smutter for en dag til Brabrand. Det foregår 22. juni fra klokken 19, og billetter til 400 kroner er i salg via Musikhusets hjemmeside.


”Vi glæder os til at give Brabrand og Grimhøjgaard et skud symfonisk stjernestøv i selskab med fire af Danmarks mest toneangivende sangere gennem årtier. Sammen skabte vi en megafed endagsfestival, da vi gav GrimFest nøglerne til Musikhuset i efteråret. Nu vender vi det på hovedet og ’musikhusificerer’ deres skønne gård med klassisk storladenhed tilsat særdeles stærke solokunstnere,” fortæller Musikhusets kunstneriske chef Jeppe Uggerhøj, i en pressemeddelelse.

GrimFest har været i gang i to årtier, og foregår på Grimhøjgaard i Brabrand. Festivalen har allerede annonceret de første navne til dette års festival. Og grundlæggeren af festivalen er - ligesom musikhus-chefen - glad for samarbejdet.

”En koncertarrangørs fornemste opgave er at forstærke oplevelsen af musikken bedst muligt, og jeg tror netop, at vores have i Brabrand kommer til at klæde Musikhusets, orkestrets og de fire sangeres samlede, høje kunstneriske niveau rigtigt godt," udtaler Grimfest-grundlæggeren Aage Stokholm i pressemeddelelsen og tilføjer:


"Jeg glæder mig også personligt til at høre fuglekvidderet fra skoven blande sig med tonerne fra scenen – så kribler sommerstemningen for alvor under huden.” 

Danmarks underholdningsorkester ankommer ikke alene til gården i Brabrand. De får nemlig selskab af fire markante solister, som på skift synger sammen med orkesteret. Det drejer sig om Annisette Koppel, Pernille Rosendahl, Dorte Gerlach og endelig Eee Gee, som har høstet seks stjerner fra GAFFA for både sit seneste album og en nylig koncert.

Eee Gee på scenen i Horsens, februar 2024. Foto: Bettina Bach
Eee Gee på scenen i Horsens, februar 2024. Foto: Bettina Bach


Annisette Koppel er kendt som karismatisk frontfigur i The Savage Rose, der debuterede tilbage i 1968. Hun er lige nu aktuel i DR-dokumentaren Annisette – Rebel for livet. I 2020 spillede hun en, efter sigende, firestjernet koncert med DRs Big Band.

”Tilbage stod dog det, at Annisette var (er og bliver) et kraftværk med en vokal, der virkelig aftvinger respekt. Uanset om hun synger hviskende eller forceret – med næsten dyrisk kraft – er det signifikant, fascinerende og imponerende, hvad hun formår,” var konklusionen i anmeldelsen.

Pernille Rosendahl slog stort igennem i 00'erne med Swan Lee, som lige har haft sin genopstandelse. I 2023 udgav de nemlig deres comeback-album, The Garden, som fik fire stjerner af GAFFA.

Dorte Gerlach er kendt som den ene halvdel af Hush. I 2019 turnerede Hush med Danmarks Underholdningsorkester. Koncerten fik en femstjernet anmeldelse af GAFFA under overskriften Hush sender magi, strygere og blæsere i luften på ny tur.

”Man kunne tro, at Hush og Danmarks Underholdningsorkesters samarbejde er nyt, men frøet blev sået ved en enkelt koncert i 2011 (da de hed DR's Underholdningsorkester). Jeg tænker efter aftenens koncert, at et nyt frø er sået. Mit bud er, at samarbejdet bliver genskabt til en endnu større turné med et afsluttende album. Så god var kemien – og magien i luften i aftes,” lød det i anmeldelsen.  

Som den sidste er Eee Gee, som i 2022 udgav sit debutalbum Winning. Hun udgav sidste år albums opfølgeren She-Rex,som modtog stor ros og seks stjerner af GAFFA. Eee Gee, med det borgerlige navn Emma Grankvist, spillede i februar efter sigende en seksstjernet koncert, da hun besøgte platform K i Horsens.

”Det kan godt være, at der en af Grankvists kolleger, som p.t. turnerer under overskriften Dronning af Månen. Det ændrer imidlertid ikke på, at dansk pops virkelige dronning anno 2024 hedder i Eee Gee. I særklasse, simpelthen,” hed det i anmeldelsen.

EEE GEE-INTERVIEW: Håbløs romantiker med royalt snit

ANNONCE