Nyhed

Taylor Swift indgår opsigtsvækkende aftale med Singapores regering

Aftalen kræver, at The Eras Tour kun kommer forbi Singapore som det eneste land i Sydøstasien

Lige nu er Taylor Swift i gang med at spille seks udsolgte The Eras Tour-koncerter i Sydøstasien, som løber af stablen fra den 2. marts til den 9. marts. Dog er alle koncerterne i Singapore, som altså er det eneste sydøstasiatiske land, der får besøg af superstjernens karavane. 

Det har ført til oprør på de sociale medier fra fangrupper i blandt andet Thailand og Filippinerne, som altså ikke får besøg af verdensstjernen i denne omgang. Tidligere har fangrupperne organiseret adskillige kampagner for at lokke Taylor Swift forbi. Quezon City i Filippinerne var i 2022 nummer fem på listen over byer med flest Taylor Swift-lyttere ifølge oplysninger fra Spotify, og hashtagget #WeWantErasTourPhillipines har floreret flittigt blandt filippinske Swifty-brugere på de sociale medier. 

Nu bliver det bekræftet fra Singapores statsminister Lee Hsien Loong, at grunden til, at ingen andre lande i Sydøstasien for besøg af Taylor Swift, er at Singapores regering har indgået en eksklusiv aftale med holdet bag The Eras Tour om, at landet er det eneste land i Sydøstasien, som får besøg af turnéen. Det skriver The Guardian. Thailands statsminister, Srettha Thavisin, har tidligere udtalt, at Singapores regering har tilbudt holdet bag Taylor Swift mellem 2 til 3 millioner USD, svarende til mellem 13,7 til 20,6 millioner danske kroner per koncert for aftalen. Beløbet er ikke blevet bekræftet af Singapores regering, men landets statsminister fortalte i går på et pressemøde i Melbourne, at pengene kommer fra en regeringsfond, som skal sætte skub i turismesektoren efter pandemien.


Det er ikke nogen nyhed, at Taylor Swift-effekten er en enorm politisk indflydelse i takt med verdensstjernens globale succes. GAFFA har tidligere skrevet om, hvordan hun har fået unge amerikanere til stemmeurnerne, at en by skifter navn til ære for hende, og at Swifties kan studere Taylor Swift på universitetet. Taylor Swift blev desuden kåret som verdens mest indflydelsesrige person i 2023.

Derfor skaber det stor debat, at Singapore opnår en eksklusiv aftale, som udelukker alle andre sydøstasiatiske lande fra at opleve The Eras Tour på egen grund. Ifølge The Guardian udtalte en filippinsk lovgiver sidste måned, at en sådan aftale "ikke er, hvad gode naboer gør". 

Singapores statsminister Lee Hsien Loong siger selv på en pressekonference i Melbourne, at han ikke ser aftalen som værende "uvenlig", og at det lå alle lande frit for at forsøge at lave en lignende aftale. 


"Nogle gange indgår ét land en aftale, andre gange gør et andet land det", udtalte Lee Hsien Loong ifølge The Guardian.

LÆS OGSÅ: Trump tror på Taylor: Der er ingen chance for, at hun vil støtte crooked Joe Biden

ANNONCE