Nyhed

VIDEO: Lasse Dein overrasker GAFFA-Pris-vinderne The Minds of 99

The Minds of 99 har vundet en GAFFA-Pris – se med, når Lasse Dein overrasker dem med prisen

Satiriker og multikunstner Lasse Dein har været rundt i Danmark for at give vinderne af dette års GAFFA-Priser deres trofæer. The Minds of 99 vandt i kategorien Årets Danske Rockudgivelse for deres ep Infinity Action: Kult & B-sider. Se nederst i artiklen, hvordan Lasse Dein overrasker bandet.

I 2012 vandt The Minds of 99 musikkonkurrencen KarriereKanonen, hvorefter de udgav deres første single ”Det er Knud som er død”. Teksten til sangen er oprindeligt et digt af Tom Kristensen, som blev udgivet i forbindelse med polarforsker Knud Rasmussens død i 1933. I 2014 udsendte de deres selvbetitlede debutalbum, som blev en pæn succes, og siden er det gået yderligere støt fremad. Bandet udgav for to år siden deres fjerde album Infinity Action. Efter udgivelsen havde de stadig nogle sange i overskud og valgte præcis ét år senere at udsende dem på ep’en Infinity Action: Kult & B-sider.

I juni i år spiller The Minds of 99 tre koncerter i Parken


”Hvad skal der egentlig til for at få årets rockudgivelse?” spørger bandets trommeslager Louis Clausen, da han får overrakt prisen. I fællesskab med keyboardspiller Jacob Bech-Hansen kommer han frem til, at det ikke er, fordi deres album er så rocket, men fordi The Minds of 99 er rockede. Samtidig bliver de enige om, at det også er ret rocket at udgive b-sider: ”Det er det, vi har fået den for, det er for at udgive en B-side,” lyder det til sidst i diskussionen fra Clausen.

 


 

ANNONCE