Nyhed

Undersøgelse viser usund Toppen af poppen-kultur: "Ingen kan fritages for ansvaret"

Undersøgelsen blev igangsat i kølvandet på en meget omtalt DR-dokumentar

I kølvandet på DR-dokumentaren Sexisme i musikbranchen indledte producenten af TV2-programmet Toppen af poppen, Mastiff, en undersøgelse af kulturen på produktionen. Nu er undersøgelsen klar, og den konkluderer, at der mellem 2015 og 2022 har været en "udbredt usund omgangsform" på produktionen af programmet, hvor "ingen kan fritages for ansvaret". Det melder Ritzau. 

Læs også: Sexisme i musikbranchen: Sådan reagerer musikernes fagforeninger

"Det har været en udbredt kultur, som alle - herunder artister, bandmedlemmer, ledende personer på Mastiff og TV 2 - har været en del af", lyder det fra Mastiff, som bliver citeret fra Ritzau af TV2. 

I dokumentaren fortæller musikere Mathilde Falch, Katina Bjerregaard og Alex Vargas om oplevelser på produktionen af Toppen af poppen, som de fandt grænseoverskridende og sexistiske og som særligt kom fra en ledende person fra programmets husorkester The Antonelli Orchestra. Det fik TV2 til at sætte samarbejdet med orkesteret fra Toppen af poppen og Vild med dans på pause. De tre musikere medvirkede i programmet i 2021.

Læs også: KOMMENTAR: Den her debat må ikke ende ved Martin Brygmann

I dag står kapelmester Oliver McEwan bag det nye husorkester i Vild med dans, som hedder Kærligheden, og Mastiff oplyser til Ritzau, at det bliver et nyt hold, som fremover skal producere Toppen af poppen, dog ikke som konsekvens af undersøgelsen. Derudover oplyser administrerende direktør i Mastiff Kristian Farcin-Leth, at alle ledere har modtaget undervisning i, hvordan man håndterer lignende episoder i fremtiden. 

TV2 oplyser til Ritzau, at man nu igen kan fortsætte samarbejdet med "de individuelle musikere i orkesteret (The Antonelli Orchestra, red.)". 

LÆs også: Når historien reproducerer sig selv: Hvorfor bliver jeg underkendt?

ANNONCE