Nyhed

Nyt "Dansk Rockleksikon"

Ni musikjournalister har boret sig igennem 50 års dansk rockhistorie

På bagsiden af det netop udgivne "Dansk Rockleksikon" kan man læse, at der er tale om en "stærkt revideret og helt opdateret udgave". Sidste gang Politikens "Dansk Rock" udkom, var i 1997, men som forfatter og redaktør Torben Bille erkender, er det nærmest at betragte som en evighed i pop- og rockbranchen.

"Dansk Rockleksikon" anno 2002 er et gedigent opslagsværk, hvor man bliver præsenteret for:

- ca. 500 danske grupper og solister fra A-Å
- 50 af de vigtigste album siden 1956
- omtale af alle rockens genrer
- diskografier med redaktionens vurderinger
- anekdoter og baggrundsviden
- adskillige billeder fra danske rockfotografers arkiver.


Ud over Torben Bille har otte danske musiknørder inden for hver sin genre givet sit besyv med. Gaffa.dk skyllede en kælderkold ned i selskab med BT’s legendariske heavyorakel, Steffen Jungersen, ved bogens reception. Steffen medvirkede også i ’97-udgaven og står for ca. 60 indslag i årets leksikon.

- Vi dækker alt inden for de sidste 50 år, som vi har fundet relevant. Det er ikke nødvendigvis antallet af udgivelser, som er kriteriet for at medvirke, men primært, at den pågældende gruppe/solist har været med til at præge sin samtid.

For en garvet dagsbladsjournalist er der i dette tilfælde tale om en noget længere tidshorisont, fortæller Jungersen:


- Arbejdet har stået på i hen ved halvandet år, og så skal man helst være et halvt år foran ved deadline, da tingene konstant udvikler og forandrer sig i rockens verden.

Langt de fleste biografier er blevet til i samarbejde med de pågældende artister, og i tilfældet Steffen Jungersen er han blevet mødt med åbne arme af de danske rock- og heavy-orkestre, han har dækket.

- De fleste har været meget villige til at hjælpe og har opfattet det som en ære at medvirke og har vist stor forståelse for, at det er en historie som skal fortælles. Men det er ikke altid lige let at finde folk, hvad hedder f.eks. alle de kunstnere i virkeligheden, som optræder under kunstnernavn?


Ja, herfra kan vi oplyse, at der på King Diamonds pas står Kim Bendix Petersen, og sådan er der så meget. Det udmærkede opslagsværk er dog ikke uden skønhedsfejl, eksempelvis figurerer Psyched Up Janis kun under rubriceringen "Sune Wagner". Endvidere har man valgt at lade et stildefinerende og storsælgende 80’er-fænomen som Halberg/Larsen udgå. 90’er-navne som Nerve og Strawberry Slaughterhouse har måttet lide samme kranke skæbne.

"Dansk Rockleksikon" kan købes i alle førende boghandler for kr. 299,-.

ANNONCE