Halvandet års hårdt arbejde udmønter sig nu i, at du meget snart kan læse alle trykte udgaver af GAFFA fra 1983 og frem til i dag på nettet
GAFFA kunne i september 2008 fejre sit 25 års jubilæum som Danmarks største – og længst levende – musikmagasin. Igennem de år, som er gået, har GAFFA beskrevet, anmeldt og interviewet tusindvis af danske og internationale kunstnere. GAFFAs gratis princip har vundet i længden og gennem årene medvirket til at øge interessen for musik gennem flere generationer.
Siden slutningen af 90'erne har man kunnet finde en del af bladets indhold på nettet, men ikke hele indholdet og ikke artikler fra før 1997. Men det ændrer sig i denne måned, fordi GAFFA med tilskud fra Biblioteksstyrelsen er gået sammen med musikbibliotek.dk og Det Virtuelle Musikbibliotek om at digitalisere artikler og anmeldelser fra GAFFA fra 1983 frem til i dag. Materialet gøres nu via denne digitalisering tilgængeligt på GAFFA.dk samt musikbibliotek.dk og dvm.nu.
Formålet med projektet er at sikre, at artiklerne fra GAFFA tilbage fra første udgivelse i september 1983 bevares for eftertiden, samtidig med at de kan være til gavn for de mange musikinteresserede brugere på nettet. De mere end 280 udgivelser plus diverse tillæg og særudgaver blev scannet elektronisk hos Det Kongelige Bibliotek, hvorefter filerne blev sendt hele vejen til Novosibirsk, hvor russiske specialister konverterede dem til rå tekst. Det betyder, at artiklerne integreres i deres fulde længde på GAFFA.dk, hvor de vil være katalogiseret og relateret til det øvrige digitale indhold, som dagligt publiceres på websiden.
Derfor vil du eksempelvis fremover kunne grave et interview frem med Thomas Helmig om fremtiden med bandet Elevatordrengene (december 1984) eller med Robert Smith om pladen Disintegration (maj 1989) eller en anmeldelse af tidlige demoer med Under Byen (maj 1998), Superheroes (august 1997), Hvid Sjokolade (marts 1995) og Saybia (december 1998).
Du vil dog også kunne finde grafiske reproduktioner af bladet på GAFFA.dk, så du kan sidde og bladre arkivet igennem og se udgivelserne i deres helhed, som de så ud, da de udkom. Her vil du blandt andet kunne se alle de klassiske GAFFA-forsider, som da Marie Frank blev klædt ud som Bridget Jones, da Love Shop blev korsfæstet, da Pernille Rosendahl gav den som Bond-pige, da Outlandish forklædte sig som Dansk Folkepartis ledelse, og da GAFFA tegnede et portræt af Kronprins Frederik. GAFFAs digitale arkiv kan ses på GAFFA.dk, musikbibliotek.dk og dvm.nu fra 5. december.