Arbejdsmarkedets Feriefond giver 40 millioner, og Roskilde Kommune giver 50 millioner kroner til Danmark Rockmuseum
I en pressemeddelelse fra Roskilde Kommune fremgår det i dag, at kommunen har bevilliget 50 millioner kroner til Danmarks Rockmuseum. Museet skal opføres i et nyt område i Roskilde, der har fået navnet Musicon, og planen er, at museet skal stå klar i 2012.
Ved samme lejlighed meddeles det, at Arbejdsmarkedets Feriefond giver 40 millioner til projektet, hvilket begrundes således af direktør i Arbejdsmarkedets Feriefond, Torben Hinrichsen:
"Danmarks Rockmuseum kombinerer det bedste fra traditionelle museer med oplevelsescentre, som appellerer bredt. Der bliver mulighed for både lærerige og sjove oplevelser for besøgende i alle aldersgrupper".
Med de 90 millioner skulle budgettet være 2/3 på plads, og da et budget på 135 millioner kroner lyder en smule voldsomt, tog GAFFA kontakt til Lena Bruun, der er sekretariatsleder på Danmarks Rockmuseum for at høre, hvad alle pengene skal bruges til.
- Vi vil ikke fortælle den danske rockhistorie ved at lægge ting i montrer, men gennem interaktion, og det er altså dyrt. Så pengene skal bruges til at bygge et højteknologisk og interaktivt museum med mange aktiviteter inklusive et lydlaboratorium med professionelt udstyr samt give mulighed for at følge de mange trin fra sangskrivningsprocessen til produktionen og indspilningen af musikken.
Lena Bruun fortæller, at man, når det hele står klar, vil kunne prøve 75 forskellige aktiviteter i museet, der er inspireret af det populære Experience Music Project museum i Seattle, som blander interaktive udstillinger og aktiviteter med interaktion med klassiske rockudstillinger.
Pengene skal dog ikke kun gå til de mange interaktive projekter, men også den mere traditionelle del af museet, hvor man vil kunne se artefakter doneret af danske musikere. Samtidig er der planer om at bygge en café og en scene i samarbejde med Roskilde Festival, hvis kontorer også rykker ind i Musicon-området.
Lena Bruun fortæller desuden, at man lige nu arbejder på at skabe et miljø i området ved at lave øvelokaler og invitere kunstner til at benytte de eksisterende bygninger i området, så der dermed skabes et miljø, der understøtter idéen om kulturerhverv.
Folkene bag museet har dog ikke tænkt sig at vente til museet åbner i 2012 med at præsentere den danske rockhistorie for publikum.
- Vi arbejder lige nu blandt andet på at lave en mobiludstilling om fankultur, der skal åbne i forbindelse med Roskilde Festival 2009, og derefter på turné rundt i landet.
Det forventes, at museet kan rejse den resterende tredjedel af budgettet via fundraising inden sommerferien, så museet kan stå klar i 2012.