Nyhed

Niels Jørgen Steen får jazzpris

Den 70-årige jazzpianist får den første "Leo Mathisen-pris" overrakt af Bent Fabricius-Bjerre

Manden bag det store jazzhit "Take It Easy", Leo Mathisen, blev i går (den 17. november) hyldet ved en stor støttekoncert, der blev arrangeret af den nye Leo Mathisen-forening "How How" med selveste Bent Fabricius-Bjerre i spidsen. Under arrangementet i Koncerthuset i DR Byen blev en ny pris for første gang overrakt og gik til pianisten og orkesterlederen Niels Jørgen Steen.

Modtageren af den nye jazzpris er en erfaren herre i dansk musik og har siden 1958, hvor han startede som professionel, prøvet det meste på jazzscenen. Niels Jørgen Steen har turneret med amerikanske mastodonter som Ben Webster, Dexter Gordon og Eddie "Lockjaw" og har både været i Jazzhus Montmartres husorkester i 1960'erne og kapelmester for for DR Big Bandet.

Niels Jørgen Steen har også komponeret musik til blandt andet julekalenderen "Vinterbyøster" og til satireprogrammet "Dansk Naturgas", og har stået bag jazzorkestre som Sax Maniacs og The A-Team. Det var derfor ikke uden grund, at Bent Fabricius-Bjerre ifølge Dr.dk kunne overrække prisen til Steen med ordene "gennem sit lange musikalske virke har Niels Jørgen Steen formidlet jazzmusik i Leo Mathisens ånd".


Prisoverrækkelsen og støttekoncerten for den afdøde Leo Mathisen, hvor solister som Sigurd Barrett, Katrine Madsen og Kristian Jørgensen også kiggede forbi, bliver sendt på DR's radiokanal P5 onsdag den 25. november klokken 20.

ANNONCE