Nyhed

Dimmu Borgir gæster Vega

Der spilles norsk black metal i København til oktober

Med knap sytten år på bagen kan norske Dimmu Borgir med ret kalde sig black metal-veteraner, og det er derfor ikke nogen overraskelse, at de har fået sceneplads i Store Vega. De har efterhånden haft et utal af udskiftninger i bandbesætningen, men de virkelige drivkræfter, Shagrath og Silenoz, har alle dage stået trofast på scenen. Senest forlod sanger og bassist ICS Vortex og bassist Mustis skuden, men bandet fortsætter som vanligt.

Sidst Dimmu Borgir stod på Vegas kalender var i 2007, og dengang var GAFFAs Morten Thornvig Johnsen behørigt imponeret af de mørk-metalliske symfonier. Han belønnede med fire stjerner, og udnævnte dem til "satansort norsk død". Han skrev:

"Dimmu Borgir har sangene med sig. Og når de præsenteres med et knusende groove tilsat dødsorgel kan man nemt tilgive de lettere halvfimsede indslag. Bandet er uden tvivl et af de ondeste indslag, man kan forestille sig på en mørkegrå manddag, med verdens hvideste keyboardspiller, der ligner en, som netop er opstanden fra en råkold sibirisk krybt."


Store Vega slår dørene op for Dimmu Borgir mandag den 11. oktober fra klokken 20.00. Billetter kan købes fra på fredag den 16. juni klokken 10.00 via GAFFA Live.

ANNONCE