Nyhed

Dizzy Mizz Lizzy donerer scenebagtæppe til rockmuseet

Bagtæppet fra gruppens første Danmarksturné i 1994 kan fra 2013 ses på Danmarks Rockmuseum i Roskilde

Danmarks Rockmuseum er i fuld gang med at indsamle effekter, og i fredags fik de noget af en donation, da Dizzy Mizz Lizzy donerede det scenebagtæppe, der var med på gruppens allerførste Danmarksturné i 1994. Scenebagtæppet blev overrakt, kort før Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis betrådte Orange Scene på Roskilde Festival.

På scenebagtæppet ses den karakteristiske pige, som også ses på coveret til bandets debutalbum "Dizzy Mizz Lizzy" fra 1994. Et album, der solgte flere end 250.000 eksemplarer alene i Danmark, hvilket gør det til det næstbedst sælgende debutalbum i den danske musikhistorie, kun overgået af Aquas "Aquarium" fra 1997.

Bagtæppet er omkring otte meter bredt og fire meter højt og er dermed ganske stort, hvilket også siger en del om Dizzy Mizz Lizzys hurtige succes.


Tim Christensen fra Dizzy Mizz Lizzy udtaler: - Vi er rigtig glade for at kunne donere dette bagtæppe til Danmarks Rockmuseum. Dér synes jeg, det hører hjemme. Det er et tapet på vores ungdom og siger noget om, hvordan vi startede.

Jacob Westergaard Madsen, museumsinspektør på Danmarks Rockmuseum, siger: - Vi forestiller os at bruge bagtæppet scenografisk i vores kommende udstilling, ligesom det har været brugt på scenen. På den måde bliver det både en genstand i sig selv og en stemningsskaber i det udstillingsområde, som skal handle om den 90'er grunge-bølge, som Dizzy Mizz Lizzy var en del af. Det var de sammen med bands som for eksempel Kashmir, Passion Orange, Inside The Whale og Psyched Up Janis.

Danmarks Rockmuseum åbner i Roskilde i 2013 og fortæller, at det efterhånden er begyndt at strømme ind med effekter. Eksempelvis er der kommet donationer fra D-A-D, Dúne, Peter Belli, Jokeren og Franz Beckerlee fra Gasolin'.


- Det er begyndt at rygtes, at Danmarks Rockmuseum er et seriøst og ambitiøst projekt, siger sekretariatsleder Lena Bruun og fortsætter: - For musikerne er det vigtigt, at der bliver passet godt på deres ting. Og når de ser, at rockmuseet også handler om at anerkende deres betydning for den danske musikscene, så har de ingen forbehold.

Danmarks Rockmuseum søger dog ikke kun effekter fra musikere, men også fra såkaldt helt almindelige mennesker, der ligger inde med spændende memorabilia.

- Vi har tårnhøje ambitioner med Danmarks Rockmuseum, og det er godt, vi først åbner i 2013. Det tager tid at indsamle danskernes liv med musikken og dokumentere en ungdomskultur fra 50'erne til i dag, fortæller museumsinspektør Jacob Westergaard Madsen. Han opfordrer danskerne til at klikke ind på museets hjemmeside og se nærmere på, hvordan man kan bidrage.


Fra private har museet har eksempelvis modtaget film- og lydoptagelser, billetter og scrapbøger (herunder billetter til koncerter med 50'er idolet Tommy Steele (1958) og Otto Brandenburg), plakater (bl.a. for en dobbeltkoncert med Gasolin' og Gnags i Badmintonhallen i Frederikshavn 1973), tøj (bl.a. flippet, flower-power tøj fra slut 60'erne), rejsegrammofoner, walkmen, konfirmationsanlæg, ungdomsblade, billetter og programmer fra Roskilde og Skanderborg festivaler, instrumenter og ungdomsbøger fra 50'erne.

Se Dizzy Mizz Lizzy fortælle mere om donationen af scenebagtæppet på GAFFA TV.

ANNONCE