Kristian Leth & Co. udgiver "Music Wants To Be Free" ultimo februar
Da GAFFA i september 2010 interviewede The William Blakes' Kristian Leth, kritiserede han danske musikere for at være nogle dovendidrikker, og han sagde blandt andet:
"Hele idéen om et eller andet nyudklækket band i Danmark, der – hvis de er heldige – kan sælge 5000 plader, og som så skal bruge tre-fire år på at gå og tænke sig om, før de kan få nosset sig sammen til at lave en ny plade – det er bare dovenskab, altså. Da "Rubber Soul" udkom, var det den Beatles-plade, der havde været længst ventetid på. Og der var gået otte måneder! Det vil sige, at de andre plader, var udkommet lige efter hinanden."
Og Kristian Leth har noget at have det i. The William Blakes kan nemlig nu offentliggøre, at de udgiver deres fjerde album, "Music Wants To Be Free", mandag den 28. februar, kun fem en halv måned efter forgængeren "The Way Of The Warrior". Dermed har de udgivet fire album på to år og 11 måneder.
Pladen blev indspillet over en uge i sidste måned i bandets store hus i Sverige, også denne gang sammen med producer Jon "Joshua" Schumann, der ligeledes medvirkede på forgængeren.
De 13 sange på den nye plade udforsker ifølge gruppen selv nye sider af bandets udtryk og rangerer fra guitarrock i "Wasted Years" over folk-pop i "School Yard" til regulær dancepop i "The Light (Plane To Spain)". Variationen er ifølge orkestret et resultat af deres forsøg på at nedbryde de mønstre, de følte, de var kommet til at følge lidt for slavisk på de tre foregående plader.
The William Blakes' tre første album er udgivelserne "Wayne Coyne", "Dear Unknown Friend" og "The Way Of The Warrior", der alle primært er blevet skrevet og indspillet på en uge i det svenske hus i henholdsvis 2008, 2009 og 2010. Statistisk set kan vi altså først vente det femte William Blakes-album næste år.
Titlen "Music Wants To Be Free" refererer også til denne trang til at lade musikken diktere stemningen på albummet på bekostning af overordnede idéer og koncepter. The William Blakes har denne gang også forstærket det kreative anarki ved at lade alle fungere som sangere, sangskrivere og tekstforfattere. The William Blakes er også på det nye album Kristian Leth, Frederik og Fridolin Nordsø og Bo Rande, som nævnt med Jon "Joshua" Schumann som associeret medlem.
Anarkiet blev forstærket af, at det svenske hus, gruppen indspillede i, var ramt af sprængte vandrør, et ubrugeligt fyr og minus fem grader indenfor, men alligevel fik gruppen albummet i kassen, sideløbende med tilstedeværelsen af elektrikere og vvs-folk.
Du kan i øvrigt, som vi nævnte på GAFFA.dk forleden, høre titelnummeret til det nye album på remix-sitet mixtoverdener.dk.
The William Blakes følger det nye album op med en turné, der bringer dem til følgende byer:
3. marts: Train, Århus
4. marts: Bygningen, Vejle
5. marts: Kansas City, Odense
6. marts: Loppen, København (fastelavskoncert med gæster – kom venligst udklædt)
Forsalgsinfo via GAFFA Live og de respektive spillesteders hjemmesider