Nyhed

The Joy Formidable: ”Vi er ikke noget fucking produkt”

GAFFA mødte det unge walisiske band, da de gæstede Loppen fredag – og de lagde meget vægt på at være et "rigtigt band"

I forbindelse med deres koncert på Loppen fik GAFFA en snak med Ritzy Bryan og Rhydian Daffyd fra The Joy Formidable, som ud over at skrive sangene til bandet også danner par privat. The Joy Formidable er netop nu aktuelle med debutalbumemt, "The Big Roar". Og her blev det blandt andet til følgende ordveksling:

Når jeg hører navnet Joy Formidable, så tænker jeg på en masse glæde, men jeres musik er jo på mange måder både melankolsk og larmende. Hvordan passer det sammen?


– Altså for det første så har det nok også lidt gøre med at ordet "formidable" er lidt svært at oversætte. Det er rigtigt nok at det kan ses som masser af glæde, men formidable betyder også noget stort og overvældende, og det passer nok meget godt på vores musik. Når det kommer til stykket er det med et bandnavn noget, der handler om mavefornemmelse. Vi beskæftiger os dog også meget med kampen om at finde lykke, som ofte kan være en ret hård kamp.

I kommer jo fra en lidt øde egn fra det nordlige Wales. Har jeres hjemegn en stor indflydelse på jeres musik?

– Det er masser af virkelig smukke landskaber hvor vi kommer fra, men det er også ret øde som du siger. Vores musik er helt sikkert et udtryk for at ville væk, et middel vi har brugt til at skabe andre verdener. Det er meget store åbne vidder, hvor vi kommer fra, og det kan man måske godt høre lidt. Men samtidig så har vi også lukket os inde i den boble, som vores musik er og levet et liv inde i den boble. Der er ikke ret mange bands fra det nordlige Wales, så vi føler helt sikkert at vi har vores egen stemme, for der har ikke været megen inspiration eller andre bands at se op til.

I er blevet kendt for at have meget passionerede fans?

– Det stammer nok helt tilbage fra da bandet startede, vi har aldrig rigtigt været det nye hypede band, men er vokset langsomt og har gjort tingene på vores egen måde og lidt utraditionelt med to selv-udgivelser (ep'en "A Balloon Called Moaning" og debutalbummet "The Big Roar"). Vi er vokset os store igennem mund til mund og ved at folk har fortalt deres venner om os. På den måde tror jeg at vi er meget i øjenhøjde med musikelskere. Vi er ikke noget fucking produkt, vi er et rigtigt band, og det at være et band betyder meget for os, og det kan folk helt sikkert mærke.

Læs hele interviewet i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE