Nyhed

Under Byen-pianist tilbage som sangerinde

Katrine Stochholm er aktuel i duoen Islets Of Dust, der er klar med minialbummet ”People And Birds” og spiller i Aarhus i dag

I perioden 1995-2004 var pianisten Katrine Stochholm en central del af den dengang aarhusianske gruppe Under Byen, som hun var med til at grundlægge, og som hun skrev store dele af musikken og nogle af teksterne til. Siden forsvandt hun fra rampelyset, men nu vender hun tilbage, denne gang som sangerinde i duoen Islets Of Dust, hvis anden halvdel udgøres af komponist og instrumentalist Kasper Staub.

Islets Of Dust har netop udgivet deres debut-minialbum "People And Birds" digitalt og på vinyl. Duoen, som også danner par privat, skriver sange med et, ifølge deres pladeselskab Playground "på en gang personligt og universelt, længselsfuldt kærlighedsbudskab. De seks sange handler om liv, energi, udlængsel, hjemve, synkende skibe, puder af mos, mennesker og fugle."

Instrumenteringen udgøres af blandt andet cello, celeste, flygel, kasserede stueorgler, båndfalske ukuleler og legetøjskeyboards, og teksterne er, som titlen antyder, denne gang på engelsk modsat Under Byens dansksprogede univers.


Minialbummet er indspillet i tæt samarbejde med produceren Jonas Tranberg. Sangene er optaget, mikset og mastereret af Jonas Tranberg (Asbjørn, Efterklang med flere) i Feedback Recording, Aarhus og i Ry.

Live fremføres sangene med blandt andet strygere og kor fra et liveband, der også har været med til at skabe minialbummet. Islets Of Dust fejrer udgivelsen 9. maj på det nye spillested Radar i Aarhus, hvor der vil være gæsteoptrædener fra blandt andre La La Naïve, Elou Elan, Asbjørn med flere.

Mistede lysten til musik – og genfandt den


GAFFA har mødt Islets Of Dust i deres hjem i det centrale Aarhus til en snak om gruppen og det nye minialbum.

Katrine, sidst du gav interview til GAFFA, var i 2005, hvor du fortalte, at du arbejdede på et dansksproget soloprojekt med dine brødre Anders og Søren, og året før sagde du i et andet GAFFA-interview, at du var i gang med et dansksproget soloalbum med blandt andre amerikanske Howe Gelb. De plader kom aldrig, og så hørte man ikke noget til dig i mange år. Hvad skete der?

Katrine: – Vi indspillede faktisk nogle numre, som jeg blev rigtig glad for, men der skete det, at jeg fik tinnitus, og i nogle år mistede jeg helt lysten til at spille musik, og så løb det ud i sandet. Jeg trængte til noget ro, og jeg overvejede kraftigt at uddanne mig til gartner, for jeg kan rigtig godt lide planter og at være udenfor. Jeg arbejdede som gartner i en periode, men det blev lidt ensomt i længden. Jeg fandt ud af, at de mennesker, der arbejdede inden for gartnerfaget, ikke var så sociale som musikere, og nogle gik rundt med radioer i ørerne og talte ikke meget sammen.


– Jeg kan enormt godt lide at arbejde med musikere, fordi de kommunikerer på et speciel, særligt åben måde. Jeg fik så mulighed at søge ind på en linje på konservatoriet i 2009, musikerlinjen, hvor jeg ikke skulle have så mange timer. Den kom jeg ind på, og heldigvis havde min hørelse fået det bedre. Det skyldes også, at jeg har dyrket Chi Kung meget, en kinesisk gymnastikform, som har hjulpet mig meget. Så mødte jeg Kasper, som gik på samme linje som mig, og så begyndte vi at lave musik sammen.

Var det så musikken, der bragte jer sammen, eller var det kærligheden, der fik jer til at lave musik sammen? Eller skete det samtidig?

Kasper: – Det skete vel samtidig det hele. Vi startede med at have en klassisk duo, fordi Katrine i den periode sang meget klassisk. Katrine hjalp mig også med at færdigskrive en sang, som jeg var gået i stå med. Dengang spillede jeg meget instrumentalmusik. Det var sådan, det begyndte. Det var i øvrigt nummeret "Fly With Me", som afslutter minialbummet. Så begyndte vi at skrive sange sammen fra bunden, men på meget forskellige måder.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion

ANNONCE