Nyhed

Ny interaktiv musik- og performancefestival ser lyset

Vil du udfordre dig selv og den stereotype måde at gå til festival på, så læs med her

En spritny festival sættes i år op, en festival, der forsøger at skabe en fusion mellem det musikalske og performative, og som skal interagere med publikum. Over et forløb på tre dage vil festivalen Henry's Dream (der er opkaldt efter et Nick Cave and the Bad Seeds-album fra 1992) sætte rammerne for et nyt fiktivt samfund og fællesskab. 

Festivalen ønsker at gøre op med vanetænkning og den stereotype opfattelse af det at gå til festival. Derfor er der opsat en række dogmer, blandt andet at gæsterne ikke har kendskab til location før de ankommer i busser til området, og at det ikke er muligt at forlade festivalen i de tre døgn, den kører.

Festivalområdet er et skabt parallelunivers med egne regler, æstetik og sociale mønstre, og festivalgæsterne vil blandt andet blive konfronteret med regelsæt, som inddrager dem i festivalens kultur. De vil ligeledes få ansvarsområder, som styrker det interaktive element i festivalen.


Idéen er at rykke ved både performance- og koncertformatet og skabe en ny måde at opleve de to kunstformer på. Publikum bliver på den måde udfordret i forhold til deres måde at sanse og interagere med musik på og ikke mindst i deres forståelse af, hvordan den kan formidles.

På programmet finder man indtil nu canadiske Animal Bodies, der dyrker det dystre, men dansable, ligesom danske Broke, der spiller dark-coloured disco. Produktive Cecilie Trier dukker også op med sit nyeste projekt CTM, der er en tidsrejse tilbage til 80'erne synthlyd, og i den lidt hårdere ende finder vi Complicated Universal Cum, der er Frederik Valentin fra Rock Hard Power Sprays solo-projekt. 

Festivalen byder også på et væld af udenlandske navne. Indtil nu er annonceret islandske Dead Skeletons (billedet), franske The Dreams, New York-baserede Dorit Chrysler, amerikanske Indian Jewelry, Kim Ahn og Zombelle, engelske The KVB, Tiger Live og No Ceremony og svenske Molly Nilsson samt Holograms


Derudover en lang række danske navne bestående af Dinner, Gold Lip, Less Win, Nikolas, Ocean View, The Road To Suicide, Shiny Darkly og SPEkTR besøge festivalen. 

Ud over de de etablerede scener findes der også "hjertet" på festivalen, der er en techno/house-bunker, som vil spille musik 24 timer i døgnet fra festivalens start til slut. Scenen er kurateret af Tama Sumo fra den legendariske klub Berghain i Berlin, der også spiller, og det danske house kollektiv Vektor. Kunstkollektivet Syg Nok Rekords kommer også og bygger et lydtempel, som vil være aktivt under hele festivalen og dermed skabe rammer for musikalske eksperimenter. 

Henrys Dream starter torsdag den 18. juli og slutter lørdag den 20. juli. 


Du kan læse meget mere om de forskellige bands og festivalen på www.henrysdream.dk, og billetter er allerede sat til salg via billetnet.dk 

ANNONCE