Nyhed

Se Karens yndlingsvideoer – og hendes hade-video nummer 1

Den ep-aktuelle sangerinde viser videoer til ære for GAFFAs læsere

I dag udgiver Karen ep'en "Ingen Mands Land", som GAFFAs anmelder Sohail Hassan netop har tildelt fire pæne stjerner under overskriften "Karen vender stærkt tilbage". Sohail Hassan skriver blandt andet følgende: "Stilen er meget poppet r&b eller soul og minder meget om det, vi kender fra f.eks. Burhan G. Daniel Fält og Lasse Lindorff står bag produktionerne, og sangene er kommet frem ved, at Karen har brugt klaveret som terapi for at få følelserne ud. Resultatet er fem velproducerede og stærke numre, overbevisende fremført af en Karen, der beviser, at hun stadig har meget at byde på."

I anledning af den nye ep har vi bedt Karen finde sine fem yndlingsvideoer, og de kommer nedenfor – sammen med hendes hadevideo nummer 1:

 


Stromae – Formidable

Der er noget befriende hjerteskærende ved, at kunstnere i musikbranchen står ved, at vi alle sammen bare er fucked up engang imellem, ikke kun i musikken, men også på billeder. Jeg har aldrig rigtigt forstået det der med, at sangeren skal retoucheres frame by frame i musikvideoer, mens kunstneren grædende synger sit hjerte ud. det giver ikke rigtigt mening. Denne video er super simpel, men giver et meget godt indblik i en Stromae, der er kørt ud på randen i, hvad der fremkommer meget tæt på virkeligheden.
 
 
Cibo Matto: Sugar Water

Er egentligt ikke specielt vild med sangen, men videoen er en bare en pissegod idé, og må have krævet millimeterpræcision i forhold til timing af de to piger, og at det er i one takes.
 
 
Rihanna - We Found Love

Videoen rammer for mig en supercool melankolsk stemning af den der teenageungdoms forelskelses-vildskab, der spiller eminemt i forhold til sangen. 
Fat Boy Slim- Praise You


Klassikeren over alle klassikere. Men hold nu kæft hvor er det bare godt tænkt. I det hele taget har Fatboy Slim tit fat i den lange ende, når det kommer til videoidéer.


 
Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 U

Ud over at nummeret er så sindssygt smukt, er videoen en af de fineste. Nøgent og utroligt hjerteskærende. Jeg tror ikke, der ville blive lavet den slags videoer i dag, desværre – det går alt for langsomt. Men kombinationen af performance og Sinéads skønhed gør, at dens enkelhed er mere end nok for at være medrivende.
 
 
Bonus-hadevideoen:
 
Drake - Hold On We're Going Home

Nummeret er et af mine yndlingsnumre, og jeg hørte det på repeat, da det kom ud, og hører det stadig rigtigt tit - men da videoen kom, ville jeg ønske, jeg aldrig havde set den. Jeg blev faktisk sur på Drake over, at han kunne byde sangen den. Han kunne simpelthen bare ikke tillade sig at lave så lam en tjubang video, der på INGEN måde havde noget med sangen at gøre. Æv. Et studie i en rørende sang med en helt forkert video, der kun rører en som et irriterende myggestik.
 
 

ANNONCE