Nyhed

Simon Cowell tilbage i X Factor

Den noget kritiske og kendte talentspejder er tilbage i dommerpanelet på dette års engelske udgave af X Factor

I går var det 11. gang, at X Factor (UK) rullede hen over skærmen. Simon Cowell står bag produktionen af programmet og har nu igen sat sig til rette i panelet efter fire års pause som dommer. Egentlig skulle han have været dommer i årets amerikanske udgave, men forlod det, da filmstudiet American Network Fox tidligere i år meddelte, at de ville annullere det.

Søndag aften sprang seertallet i vejret. I gennemsnit så 9,5 millioner med, og det højeste tal var 10,6 millioner. Det slog dermed sidste års højeste seertal, som var på 9,2 millioner. Formentlig har Simon Cowells kendte tandhvide smil charmet de engelske seere og haft indflydelse på stigningen.

Simon Cowell er mest kendt som dommer i programmet American Idol, som han stoppede på i 2010, hvor hans kontrakt udløb. Dommerpanelet bestående af Randy Jackson til venstre, Paula Abdul i midten og Simon Cowell placeret på højrefløjen har utallige seere verden over fulgt og grinet og grædt med siden 2002. Ud over at have opfundet X Factor og Britain's Got Talent, med vindere som Paul Potts og Susan Boyle, står han også bag flere musiknavne, herunder boybandet Westlife.


I dette års panel er Simon Cowell i selskab med Spice Girls' Melanie B, sangerinden Cheryl Cole og musikmanager Louis Walsh. En af de kendte vindere er blandt andet sangerinden Leona Lewis, som vandt tredje sæson i 2006. Se hendes første audition, hvor hun finder smilet frem på Simon Cowell nedenfor:

ANNONCE