Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Der er masser af spændende tilbud, fra pop og rock til doom-metal, punk, EDM og meget mere

Weekenden står lige for døren, og traditionen tro har GAFFA fundet 11 spændende koncerter over hele landet. Vejret bliver ifølge DMI lidt blandet, og så er det jo godt, at der er stribevis af koncerter både ude og inde. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg.

 

FREDAG DEN 14. AUGUST:


København:

Kato, Tivoli, Plænen

Der er lagt op til natklub under åben himmel, når Kato indtager Plænen med sit eksplosive show af lyd, lys og elektronik. Med en række platin- og guldsælgende singler, priser og næsten 175.000 Facebook-likes har nordjyden etableret sig som en af landets mest succesfulde dj's til dato. I 2010 udgav Kato sit første album "Discolized", hvor sange som "Turn the Lights On" featuring Jon Nørgaard, "Hey Shorty" feat. USO & Johnson og "Desert Walk" feat. Outlandish blev store hits.


Siden har Kato haft besøg af talrige stjerner på sine numre, eksempelvis Snoop Dogg, Shontelle, Djämes Braun, TopGunn, Infernal, Bent Fabricius-Berre, Brandon Beal, Björnskov, Ida Corr med flere. Da Kato spillede på Smukfest i søndags, fik han besøg af Mads Langer, Brandon Beal, britiske Grace Tither og et liveband, så de kommer måske også med i Tivoli. Det skal i hvert fald nok blive festligt.

Keiji Haino, Jazzhouse (spiller også Atlas i Aarhus lørdag)


Han er en vaskeægte kultfigur, den japanske psykedeliske sanger, guitarist og multiinstrumentalist Keiji Haino. Den 63-årige støjguru har siden begyndelsen af 1970'erne været en af de mest kompromisløse, produktive, grænseoverskridende kunstnere på scenen for eksperimenterende musikalske udtryk. Nu kommer han til Danmark og giver to solokoncerter – den anden finder sted på Atlas i Aahus lørdag. Husk ørepropper!

Aarhus:

Bad Religion, VoxHall

Bad Religion har for længst rusket verden vågen med deres melodiøse punk-rock, og der er lagt op til flænsende guitar-riffs og effektive melodier, når bandet giver koncert på VoxHall. Bad Religion har status som et af historiens mest succesrige punkbands og har solgt mere end fem millioner albums på verdensplan. Gruppen albumdebuterede i 1982 og planlægger at indspille deres 17. studiealbum sidst på året. 

Odense:

Tina Dickow + Folkeklubben, Den Fynske Landsby

Den eftertænksomme og dog så folkekære sangerinde og sangskriver Tina Dickow gæster Odense med sange fra mere end 10 års karriere. De samfundskommenterende, både finurlige og alvorlige, evigt turnerede folk-poppere Folkeklubben varmer op. 

Alive Festival, Thisted

Thisted-festivalen ved Plantage-huset begyndte allerede i går og fortsætter fredag og lørdag med følgende navne – et must for enhver musikinteresseret i Thy og omegn. Programmet er som følger:

Fredag den 14. august: Ukendt Kunstner, Rangleklods, Júníus Meyvant (IS), Lord Siva, Anya, Tomas Barfod (dj-set), Taragana Pyjarama, De Underjordiske, This Is You

Lørdag den 15. august: Kindness (UK), Vinnie Who, AV AV AV, The Entrepreneurs, Kentaur, The Attic Sleepers, Magnolia Shoals, Velvet Volume, ELOQ x DJ Er Du Dum Eller Hvad

 

LØRDAG DEN 15. AUGUST:

København:

Det Store Pride Show, Rådhuspladsen

Regnbuefestivalen Copenhagen Pride har været i gang i København hele ugen. Musikalsk er et af højdepunkterne det store show på Rådhuspladsen lørdag fra 15:30-23:30 med liveoptrædener fra blandt andre Ida Corr, Clara Sofie og den engelske pop/r&b-sanger MNEK. Læs mere på copenhagenpride.dk

Sunn O))), DR, Koncerthuset (billedet)

Når doom metal-gruppen Sunn O))) optræder live, er der i høj grad tale om transcendental og maksimal sansepåvirkning, og nu tager de deres kutteklædte væsner indhyllet i røg med til Danmark, når de den 15. august indtager Studie 2 i Koncerthuset.

Amerikanske Sunn O))) har siden starten i Seattle for 16 år siden fuldstændig redefineret hvad, der omfatter heavy metal og hvordan genren kan fremstå. De er grænseoverskridende både i genren og i deres kompositioner med deres næsten uendelige bastunge dronelyd og fremstår til tider som Black Sabbath i ekstrem slowmotion.

Woods, Vega

Woods er fra Brooklyn og var oprindeligt sanger/sangskriver Jeremy Earls soloprojekt. Earl var dermed alene om at udsende dobbeltdemoen "How to Survive + In the Woods" tilbage i 2006 og det første regulære Woods-album "At Rear House" i 2007. Besætningen var dog udvidet med to musikere, da "Woods Family Creep" kom på gaden året efter.

Indiefolk-bandets hidtil største kommercielle succes er albummet "Songs Of Shame" fra 2009, der fik tildelt mærkatet "Best New Music" af det amerikanske anmeldermedie Pitchfork. Siden er det over fire albums lykkedes Woods at fastholde en status som anmelderdarling med en stor fanbase, og bandets til dato mest ambitiøse udspil "With Light And With Love" fra 2014 ændrede ingenlunde på det.

Ønskeøen + Silvester, Byhaven, Pumpehuset (gratis adgang)

For tredje år i træk har Pumpehuset åbnet sit hyggelige udendørs sommerspillested. Byhaven giver dig en lille grøn oase til de lyse, glade sommeraftener og fri entre til en masse koncerter med upcoming kunstnere. Denne lørdag gælder det shoegaze-popperne Ønskeøen med medlemmer af blandt andre CODY og Sleep Party People. Opvarmning er Silvester, som vi ikke ved ret meget om, men mød op og bliv klogere.

Aarhus:

Red Warsawa, VoxHall

Med gruppens egne ord, vi kan ikke sige det bedre selv: "Red Warszawa sluger!! Det er ingen nyhed, men er det den blå eller den røde pille? Ingen af delene. I Red Warszawa står valget mellem den brune eller den gule pille. Tager man den gule pille, vågner man op på skadestuen med et lagkagelys i urinrøret, og alt er, som det plejer. Tager man derimod den brune pille, kommer man til kursus i pileflet på Nørresundby Centralplejehjem. Aftenen vil således mest byde på pileflet og stramajsyning."

Aalborg:

Skovrock, Skovdalen

Navnet Skovrock er måske en anelse misvisende, for der er mere pop, hiphop, urban og dance end rock på programmet. Til gengæld er hitfaktoren helt i top. Programmet er som følger:

Kl. 13.30 Dørene åbner, 14.00 Citybois, Kl. 15.30 Rasmus Nøhr, Kl. 17.15 TopGunn, Kl. 19.00 Burhan G, Kl. 20.45 Medina, Kl. 22.45 Morten Breum 

 

 

  

Udsolgte koncerter:

Weekenden byder også på et par koncerter, vi ville have anbefalet, hvis ikke de var udsolgt. Det gælder Patti Smith på Det Kongelige Teaters Gamle Scene fredag, og Future Islands i Vega søndag. Future Islands spiller også i Vega mandag, men også den koncert er udsolgt.

 

ANNONCE