Nyhed

The Black Crowes er ikke mere

Guitarist Rich Robinson har trukket sig ud af bandet og bekendtgjort dets opløsning

The Black Crowes er ikke mere. Efter 24 års op- og nedture folder de sorte krager ikke længere deres vinger ud. Sådan lyder udmeldingen (endnu en gang) fra guitarist Rich Robinson, som bekendtgjorde nyheden i går. De er tidligere gået i opløsning i 2002, og de gik i hi i 2010, kun for at vende tilbage begge gange. Det skriver Billboard.com.

"Det er med stor skuffelse og beklagelse, efter at have haft privileget at skrive og optræde med musik af The Black Crowes over de sidste 24 år, at jeg finder mig selv i den position at måtte slå fast, at bandet er gået i opløsning," skriver guitaristen i sin meddelelse. "Det er med den største respekt og dybeste påskønnelse, at jeg husker min tid i The Black Crowes. Det vejer for en stor del af mit livsværk. Jeg kunne ikke være mere stolt af alt vi har opnået, og jeg er dybt rørt over det forhold til musikken, folk har etableret og bibeholdt. Det alene er den største ære, man kan opnå som musiker."

"Jeg elsker min bror og respekterer hans talent, men det han kræver for nu er, at jeg må opgive min gyldige andel i bandet, og at vores trommeslager gennem 28 år og oprindelige partner, Steve Gorman, må opgive 100% af sin del, hvad reducerer ham til en aflønnet ansat, det er ikke noget jeg kan støtte op om," fortsætter Robinson. "Der er mange mennesker, som har hjulpet og støttet os henad vejen. Jeg vil gerne give et dybfølt tak til alle jer, vores fans, vores venner bag scenerne, og alle der har været en del af The Black Crowes."


Dermed er der også sat en ende på spekulationerne om bandets fremtid. The Black Crowes spillede deres sidste koncert i San Fransisco i december 2013. Sanger Chris Robinson har for tiden travlt med sit nye band, The Chris Robinson Brotherhood, og mens han har promoveret dem, har han også været nødt til at svare på spørgsmål om The Black Crows i interviews. "Jeg laver ikke pjank, når det kommer til musik. For at være ærlig blev hele The Black Crowes et trættende scenarie," sagde han i et interview sidste år. "Jeg ved, at The Black Crowes ikke vender igen og bliver noget, som jeg bare synes er super fantastisk igen og har den levende energi, som jeg leder efter."

Gruppens sidste udspil bliver den retroperspektive opsamling "Croweology" fra 2010. Den bedstod af akustiske versioner af gruppens hits. GAFFAs musikanmelder Michael José Gonzalez kvitterede med fire stjerner og skrev: "Det er på ingen måde den dybe rocktallerken, der bliver opfundet her, men det er forbandet god og vellydende underholdning."

Hør "Wiser Time" fra hovedalbummet "Amorica" fra 1994 her:


 
ANNONCE