Nyhed

Guide: 11 essentielle album, du skal høre i juni

Den første sommermåned byder på en sand godtepose af musik-lir fra blandt andre Jamie xx, Major Lazer og Muse

Så er sommeren virkelig på trapperne - rent kalendermæssigt i hvert fald - og det er tid til en solid omgang musik på de danske festivaler og i øregangene på de cyklende musikentusiaster. Det er også tid til en masse nye albums denne måned, og GAFFA har samlet de 11 essentielle udgivelser i juni - selv tak! 

1. juni: Florence + The Machine: How Big, How Blue, How Beautiful 

Der ligger foreløbig to fine albums i Florence + The Machines bagage, debuten "Lungs" og den seneste "Ceremonials" tilbage fra 2011. For mange fans har den lange venten på en tredje plade sikkert været ulidelig - men den 1. juni kan de trække vejret igen. Her ser albummet "How Big, How Blue, How Beautiful" nemlig dagens lys - et album, som allerede har smidt fire singler af sig: "Deliah", "What Kind of Man", "St Jude" og "Ship To Wreck". "Ceremonials" fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Erik Barkman, hvor overskriften lød: "Britisk divas toer er dårlig smag på den fede måde - men lidt ensporet".  


Lyt til "Ship To Wreck" lige her: 

1. juni: Jamie xx: In Colour


Produceren og The xx-medlemmet Jamie xx (billedet) udsender den 1. juni sit debutalbum som solist. Albummet bærer titlen "In Colour" og indeholder blandt andet ainglerne "Gosh" og "Loud Places", hvoraf sidstnævnte byder på vokal fra XX-sangerinden Romy Madley Croft. Jamie xx har sammen med de to andre medlemmer af The xx udgivet to anmelderroste albums og modtaget den prestigefyldte Mercuty Prize for debuten "xx" fra 2009.  

Lyt til "Loud Places" lige her: 


1. juni: Major Lazer: Peace is the Mission 

Det tredje album fra Major Lazer kommer på gaden den 1. juni og kommer til at bære den lettere bombastiske titel "Peace is the Mission". Fra albummet har vi allerede fået det massive hit "Lean On" (feat. MØ) ligesom det nye nummer "Roll the Bass" også vil være at finde på pladen. På det nye album kan man opleve optrædener fra Ellie Goulding, Elliphant, Wild Belle, MØ, Pusha T, 2 Chainz, Travi$ Scott, Jovi Rockwell, DJ Snake, Tarrus Riley, Mad Cobra, Nyla, Chronixx samt et re-work "The Hunger Games: Mocking Jay Pt 1"-soundtrackbidraget "All My Love" featuring Ariana Grande og Michael Montano. Major Lazer blev dannet tilbage i 2008 og har i forvejen udgivet pladerne "Guns Don't Kill People... Lazers Do" (2009) og "Free the Universe" (2013). Sidstnævnte fik fem stjerner af GAFFA.  

Lyt til "Lean On" lige her: 

1. juni: Vild $mith: Straight Fire 

Den 1. juni udgiver hiphop-gruppen Vild $mith opfølgeren til debutalbummet, "Lever Det Liv", nemlig pladen "Straight Fire" - og de vilde drenge har allerede afsløret at temaet bliver "piger". Vild $miths debutalbum fra 2014 affødte blandt andet hits som "På Det Shit Igen", der er blevet certificeret guld, partytracket "Vild Idag Syg Imorgen" samt platinsinglerne "Gør Det Godt" og "Det Ik Sket". Deres party-numre kommer som heller ikke ud af ingenting. De er selv glade for at feste, og det gør de stort set hver fredag og lørdag, når de er ude at spille rundt omkring i Danmark. 

Lyt til "Det Ik Sket" lige her: 

2. juni: Sun Kil Moon: Universal Themes 

Bag navnet Sun Kil Moon gemmer sig den amerikanske sangskriver Mark Kozelek, der må betegnes som en af nutidens væsentligste historiefortællere i den amerikanske singer/songwriter-tradition. Dette blev også slået fast med udgivelsen af det seneste album, "Benji" (2014), som GAFFAs anmelder Rune Schlosser gav hele seks stjerner. Den 1. juni er amerikaneren så klar med sit nye album "Universal Themes", der er optaget i San Fransisco og Hoboken. Det indeholder singlen "The Possum", som Sun Kil Moon har delt tidligere - og hele pladen udkommer på vinyl senere på året. 

Lyt til "The Possum" lige her

8. juni: Muse: Drones 

Engelske Muse udgiver albummet "Drones" den 8. juni, der dermed bliver deres syvende album. Bandet har allerede fire singler ude fra den nye plade, nemlig "Psycho", "Reapers" og "Dead Inside" og senest "Mercy", der handler om at blive overtaget af mørke kræfter. Muses seneste album, "The 2nd Law", kom på gaden tilbage i 2012 - en udgivelse som GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen var mellemfornøjet over. Han gav pladen tre stjerner og skrev blandt andet: "For meget gøgl og genreleg. Mere velspillet rodebutik end sammenhængende rockplade. Muse virker i den graf som et band, der kunne bruge en producer til at holde snor i de vilde og flyvske ideer." Det skal blive spændende at høre, hvorvidt det nye album fra briterne er mere stringent i sit udtryk.  

Lyt til "Mercy" lige her: 

8. juni: Barbara Moleko: Bapsz

Barbara Moleko udgiver sit andet studiealbum den 8. juni, og titlen lyder: "Bapsz". Sangerinden har ubesværet vundet de danske musikhjerter og fonylig fortsatte hun charmeoffensiven med singlen "Paranoia", som også figurerer på det nye album. Titlen "Paranoia" opstod mere eller mindre spontant i studiet, da Barbara Molekos faste producer og samarbejdspartner, Lasse Pilfinger, spillede et friskt, boblende beat: "Da jeg hørte det der beat, vidste jeg, hvad jeg ville skrive om. Så vi lavede det her nummer, som tager pis på at være totalt paranoid. Hvor mange af de andre numre på det kommende album kredser om følelser, er det her gakket historiefortælling," fortæller Moleko i en pressemeddelelse. 

Hør Barbara Moleko fortælle om "Paranoia" lige her: 

8. juni: Leftfield: Alternative Light Source 

Når Leftfield udgiver deres nye album, "Alternative Light Source" den 8. juni, er der tale om det britiske, elektroniske projekts første albumudgivelse i 16 år. Mere præcist er det duoens tredje album, som følger op på "Rhytm and Stealth" fra 1991 og "Leftism" fra 1995. Gruppen har singlen "Universal Everything" ude, som også vil være at finde på det nye album.

Lyt til "Universal Everything" lige her:

12. juni: Giorgio Moroder: 74 is the new 24 

Forventningerne er store, når disco-kongen Giorgio Moroder udgiver sit første studiealbum i 30 år - i en alder af 74! Albummet hedder "74 is the new 24", og en single med samme titel er allerede ude samt tre samarbejder med tre stjerne-sangerinder: "Right Here, Right Now" med Kylie Minogue, "Déjá Vu" med Sia og senest Moroders cover-version af "Tom's Diner" med ingen ringere end popprinsessen Britney Spears. Det skal blive spændende at høre det samlede album, som bytte på endnu flere samarbejder end de allerede afslørede singler. 

Du kan lytte til "Déjá Vu" lige her: 

16. juni: Neil Young: The Monsanto Years 

Neil Young har, på trods af at han nærmer sig de 70, ikke tænkt sig at lægge guitaren på hylden endnu. Sidste år udkom således to album i hans navn, og den 16. juni er det tid til endnu et nyt album: "The Monsanto Years". Pladen er lavet i samarbejde med amerikanske Promise of the Real, der tæller to af Willie Nelsons sønner blandt sine medlemmer. Der er tale om et protestalbum, der lægger sig direkte i forlængelse af Neil Youngs kritik af den amerikanske kaffegigant Starbucks. Midt juni kan vi høre resultatet. 

22. juni: Wolf Alice: My Love is Cool

Wolf Alive er klar med deres nye album "My Love Is Cool" den 22. juni, hvilket er deres første udgivelse siden ep'en "Creature Songs" fra 2014. Det længeventede udspil vil indeholde singlen "Giant Peach", der er blevet frigivet som en smagsprøve på det det kommende album. Orkestret har for nylig udtalt til NME, at albummet vil omfatte en blanding af forskellige genrer og sagde i den forbindelse: "Det er 100 procent ikke et grunge-album - det er et mere modigt album end det," og at det "vil overraskede folk". 

Du kan lytte til "Giant Peach" lige her: 

ANNONCE