Nyhed

Egeskov Slot slår dørene op til ny festival

Det fynske slot er vært for den nye Heartland Festival i 2016

En ny festival, der kombinerer live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen, har fået navnet Heartland Festival og løber af stablen for første gang næste år den anden weekend i juni. Festivalen holder til på et af de smukkest tænkelige steder, nemlig slotsparken om Egeskov Slot på Sydfyn.

Idéen om at kombinere flere kulturelle felter i én festival og lade de forskellige felter gribe ind i hinanden er på sin vis meget oplagt, men ikke desto mindre er det ikke gjort før. Meningen er her, at du skal kunne bevæge dig fra oplevelse til oplevelse og få stimuleret de fleste af dine sanser.

Heartland Festival henvender sig til et kulturinteresseret, kvalitetsbevidst publikum. Den nye festivals direktør og idémand, Ulrik Ørum-Petersen, siger:


"Heartland Festival er et helt nyt bud på en festival, der ikke ligner andre af de festivaler, vi kender i Danmark, men som har succes i andre lande, for eksempel England og Holland. At kunne skabe en ny type festival herhjemme og oven i købet at kunne gøre det på et af de smukkeste steder i verden er en drøm, der går i opfyldelse".

Festivalen kan allerede nu afsløre de første to musiknavne: Low og Sun Kil Moon.

Low er et indierockband fra Minnesota, der har 11 albums bag sig. Low spillede så sent som i sidste uge en udsolgt koncert i Vega. De fik fem stjerner af GAFFAs anmelder, der kaldte musikken "storladen minimalisme". Læs anmeldelsen her.


Sun Kil Moon er et folkrockband fra San Francisco under ledelse af det evigt melankolske sanger og sangskriver Mark Kozelek. De spillede i juli i år en udsolgt koncert på Bremen i København. GAFFAs anmelder gav denne koncert hele seks stjerner under overskriften "Rørende og mesterligt". Læs anmeldelsen her.

Heartland Festival finder sted på Egeskov Slot d. 10.-11. juni 2016

Billetter kan købes fra den 30. oktober 2015 og koster 955 kr. for en partoutbillet til begge dage og 655 kroner for dagsbillet til enten fredag eller lørdag.


Forventningen det første år er at sælge 6.000 partoutbilletter.

Ønsker man at bo på festivalen, kan man vælge mellem at medbringe eget telt eller campingvogn eller at købe telte og andre boformer. Desuden vil det være muligt at købe en hotelpakke, hvor værelse, shuttle-bus og festivalbillet indgår.

Mere info om Heartland Festival kan findes på www.heartlandfestival.dk

Lyt til nummeret "Gentle" med Low her:

Se Sun Kil Moon fremføre "Richard Ramirez Died Today of Natural Causes":

Se en trailer for festivalen her:

ANNONCE