Nyhed

Video: Unknown Mortal Orchestra viser nutidens lidelser

Bandet har ny musikvideo ude

Det eksperimenterende amerikansk-australske rockband Unknown Mortal Orchestra er ude med en musikvideo til nummeret "Can't Keep Checking My Phone".

I videoen præsenterer gruppen forskellige nutidige fænomener og lidelser. I YouTube-beskrivelsen fortæller instruktøren Dimitri Basl: ""Can't Keep Checking My Phone" er så fyldt med lyde, og dens tekst er så flygtig, så jeg bestemte mig for, at én idé ville ikke være retfærdig for nummeret. Min tilgang var at præsentere adskillige idéer, som hvis de var et sæt billedkort ligesom "Mars Attacks", der har en kort beskrivelse i selskab af en illustration. I det her tilfælde fortæller kortene om mærkelige hændelser, syndromer og fænomener."

Nogle af disse syndromer og fænomener, der bliver præsenteret er: Ondartet summen, Capgras syndrom (hvor man tror, nogle af ens nærmeste er skiftet ud med en klon), kryptozoologi (beskæftigelse med mytologiske eller uddøde dyr, hvor deres eksistens ikke er dokumenteret) og guddommelig indgriben.


Selve musikken kan minde lidt om en 1980'er-politiserie, hvor funk-elementer som synthesizer og hurtige percussionrytmer bliver brugt. Det psykedeliske kendt fra gruppens tidligere sange er blevet skåret lidt ned, men udtrykket er dog stadig lettere eksperimenterende.

Sangen er fra bandets album "Multi-Love", som udkom i maj. Gruppen har været på turné i Nordamerika og vender nu snuden mod Europa.

Deres koncert i Vega den 12. september er udsolgt.


Læs GAFFAs anmeldese af "Multi-Love" her

Herunder kan du se Unknown Mortal Orchestras "Can't Keep Checking My Phone"


ANNONCE