Nyhed

Guide: 11 essentielle album, vi glæder os til i april

Alt tyder på, at vi hurtigt nok kan få brugt lommepengene på nye album i denne måned

Det er ikke kun forårsvejret, som vi kan glæde os over i april. Denne måned byder nemlig også på adskillige gode albumudgivelser. Samler pladesamlingen støv og mangler en udvidelse, kan du følge med her og se, hvilke 11 essentielle album, vi ser frem til. Alex Turner er klar med sit sideprojekt The Last Shadow Puppets i dag, Ben Harper og The Dandy Warhols melder sig tilbage på banen, og måneden slutter af med et nyt udspil fra Dizzy Mizz Lizzy. 

 

The Last Shadow Puppets: Everything You've Come to Expect, 1. april

Supergruppen, der består af blandt andre Alex Turner (Arctic Monkeys) og Miles Kane (Rascals) følger op på debutalbum "The Age of The Understandment" i dag. I begyndelsen af marts udgav de en musikvideo til titelnummeret, og det skuffede ikke. Gruppens velkendte vokalharmonier, brug af strygere og langtrækkende fantasi kom godt i spil. "Mindre Bond og mere Oceans 11," lød GAFFAs anmelders dom i fredags, da albummt kom. Det er muligt at opleve The Last Shadow Puppets på dette års Roskilde Festival.

Ben Harper & The Innocent Criminals: Call It What it Is, den 8. april

Ben Harper & The Innocent Criminals følger op på deres reunion-tour med albummet "Call It What It Is", som udkommer den 8. april. Albummet er det første studiealbum, den californiske sanger og sangskriver laver med Innocent Criminals otte år. Ben Harper er kendt for at være en karismatisk performer, der spænder bredt på tværs af genrer. Ben Harper & The Innocent Criminals spiller i Falconer Salen i København den 22. september.M83: Junk, den 8. april

M83 udkommer med en opfølger til deres anmelderroste album "Hurry Up We Are Dreaming" fra 2011. "Jeg vil vise en anderledes side af mig selv på dette album", siger frontmand for M83, Anthony Gonzales, om det nye album i en pressemeddelelse. Gonzales tilføjer: "Alle mine album har lag af eklekticisme, men med dette album ville jeg gerne tage det til nye højder."


CODY: I'll Ride With You, den 8. april

CODY har tidligere udgivet studiealbummene "Songs" (2009), "Fractures" (2012) og "Windshield" fra 2014 og udgiver altså nu pladen "I'll Ride With You" i april. Gruppen har desuden udgivet to ep'er, "CODY" (2009) og "Under the Pillow, Under the Elms" (2011). Samtlige udgivelser har fået fem ud af seks stjerner af GAFFA, så det tegner jo godt for det nye album. The Dandy Warhols: Distortland, den 8. april

Med sange som "Bohemian Like You" og "Get Off" blev Portland-bandet The Dandy Warhols stort set allemandseje i år 2000. Albummet "Thirteen Tales From Urban Bohemia" fra samme år er stadig bandets største succes. Om de kan overgå den med deres nye album, må tiden vise. 

Asger Techau
: Phonetics, den 15. april

"Phonetics" er navnet på Kashmir-trommeslager Asger Techaus kommende solo-debutalbum, og han har sendt den første single, "Breathe", på gaden. "Selve pladen indeholder klare associationer til Kashmir, men samtidig også til inspirationskilderne Ryan Adams, Beck og Elliott Smith og bringer lytteren enkel og solid instrumentering, samt "smukke og til tider grandiose melodilinjer og temaer," fortæller han. 


PJ Harvey: The Hope Six Demolition Project, den 15. april

Albummet blev indspillet sidste år i Londons kulturcenter Somerset House som en slags udstilling, "Recording in Progress". Her kunne se publikum se Harvey, hendes band og producerne, de mangeårige samarbejdspartnere Flood og John Parish, indspille albummet i et studie, hvor publikum kunne kigge ind, men Harvey & Co. ikke kunne se ud, så de ikke blev forstyrret.

Christopher
: Closer, den 15. april

"Det kommer til at indeholde lidt af hvert, både nogle urban-ting, nogle sange, hvor det kun er mig og en guitar og noget tropical house, men jeg føler mig meget hjemme på det hele. Der er en rød tråd, og det er mig. I øvrigt medvirker norske Matoma også på et nummer," fortæller Christopher til GAFFA. Mange af de nye sange begyndte som idéer på den akustiske guitar hjemme i stuen. Andre er resultatet af intensivt arbejde i Danmark, Sverige og USA. Christopher er denne gang rejst ud for at møde musikken og udfordre sig selv ved at samarbejde med forskellige producere og sangskrivere.Mikas: Vi Faldt Jo Ned, den 29. april 

Mikas, som tidligere har været trommeslager for Lydmor, Peter Sommer og Stine Bramsen, går nu solo som sanger og sangskriver. Lyden på Mikas' ep er poppet, ambient, storladen og melodiøs, men samtidigt præget af en kantet og usleben lyd fra blandt andet skramlende trommer. Samtidig pryder Mikas musikken med eftertænksomme og poetiske danske tekster. Tilsammen formår Mikas både at være ærlig og sårbar, samtidig med at musikken er kraftfuld og stærk.


Baby In Vain
: For the Kids, den 29. april

Den københavnske trio Baby In Vain, bestående af Lola Hammerich og Andrea Thuesen som vokalister og guitarister samt Benedicte Pierleoni på trommer har langt om længe valgt at underskrive en pladekontrakt, og valget er faldtet på amerikanske Partisan Records (Eagulls m.fl.). Rock-trioen har i perioden 2012 til 2013 udgivet fem singler, men udgiver først nu deres debut-ep, som byder på fem numre.


Dizzy Mizz Lizzy: Forward in Reverse, den 29. april

"Det er snart 20 år siden, vi sidst udgav et album, så vi er selvfølgelig spændte på at få nogle reaktioner på det nye materiale," fortæller Tim Christensen. I fredags udgav de danske rockhelte den tredje single fra albummet, "Brainless", som kun har skruet forventningerne yderligere op.  

ANNONCE