Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i weekenden

Torsdag, fredag og lørdag er der igen en håndfuld koncertoplevelser på kalenderen – her er 11 koncerter, som GAFFA-redaktionen anbefaler

Solen skinner, temperaturen har sneget sig op over de 20 grader, og lige om lidt er det weekend. Her er GAFFAs bud på, hvordan du kan fejre weekenden med 11 essentielle koncerter.

TORSDAG DEN 25. AUGUST

København


Pete Rock & C.L. Smooth, Rust (få billetter, kun salg ved indgangen)

Er du glad for 90’er rap? Så er det på Rust det går ned i aften. Den Grammyvindende producer Pete Rock og rapperen C.L. Smooth især kendt for numre som ”The Creator”, ”Mecca og The Soul Brothers” og ”They Reminisce Over You (T.R.O.Y.)”. Varm op med sidstnævnte her:


Aarhus

Teaterkoncert ”American Spirit” (fortsætter til den 8. oktober), Aarhus Teater

I aften er der præmiere på Aarhus Teaters nye teaterkoncert med sange fra ”The Man in Black”, Mr. Johnny Cash. Teaterkoncerten er den første af sin slags i verden, og på scenen kan publikum blandt andre opleve Kira Skov og Caroline Henderson. Du kan læse mere om koncerten her.


Johnny Cash er kendt som en af de største sangere og sangskrivere inden for country, blues og folk, og til koncerten kan du blandt andet høre fortolkninger af hans hits ” Folsom Prison”, ”Jackson” og ”Personal Jesus”. Se Johnny Cashs optræden af ”Folsom Prison” i Danmark tilbage i 1971:

L.O.C, Byparken

I dag starter Aarhus Festuge, og til at skyde festlighederne i gang vender byens fortabte søn, rapperen L.O.C., tilbage. Årets uofficielle åbningskoncert bliver afholdt i Byparken med plads til 10.000 publikummer.

Liam O’Connor fortæller om sit forhold til festugen: ”Som århusianer findes der meget få ting i verden federe end at spille i Festugen. Det skulle da lige være at åbne den. Aarhus Festuge har altid betydet meget for mig – endda selv før jeg blev født. For da min far landede fra Irland for at arbejde i Aarhus i 70’erne, var det midt i Festugen, hvilket fik ham til at tro, at Aarhus var pakket med festlige mennesker hver eneste dag. Så han blev hængende og heldigvis længe nok til at få mig. Så tak Gud for Festugen!’’

Aalborg

Metropol Festival (til og med den 27. august)

I dag ser en ny festival også dagens lys. Metropol Festival bruger konceptet fra Københavns Distortion og Odenses Karrusel, og festen skifter således placering alle dage. Programmet byder primært på dansk rap – lige fra S!VAS, Gilli og Kesi til mere undergrund i form af Mund de Carlo.

Tønder

Tønder Festival (frem til den 28. august)

Det er 42. gang, at Tønder Festival løber af stablen. I år er der som festivalsgænger mulighed for at opleve The Avett Brothers, Tina Dickow og Flokkeklubben. GAFFA har anbefalet 11 koncerter, som du helt bestemt ikke må gå glip af.

 

FREDAG DEN 26. AUGUST

København

Aura + Dúné, Tivoli, Plænen

Aura blev danmarkskendt, da hun i 2008 debuterede med albummet ”Columbine”, der blandt andet indeholder sangene ”I Will Love You Monday” og ”Song for Sophie”. Til efteråret er hun klar med sit tredje album, og det er i den sammenhæng, hun giver koncert i Tivoli. Udover Aura kommer Dúné også på plænen på fredag. Rock-trioen varmer også op til deres næste albumudgivelse, der skulle udkomme i slutningen af september. Se musikvideoen til Auras seneste single ”Love Somebody” her:

Aarhus

Hatsune Miku, Musikhuset Aarhus

Mens torsdag stod på den uofficielle åbning af festugen med den folkekære L.O.C, gælder det fredag den officielle gallaåbning i Musikhuset. Hovednavnet er her den animerede popstjerne Hatsune Miku. Direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner, sagde følgende om valget af Hatsune Miku i denne måneds GAFFA: ”Hvis man er en arrangør, som er nysgerrig på, hvad der sker, kommer man ikke uden om, at der også bliver udfordret scenerum. Man kan sige, at det der sker med den Hatsune Miku-forestilling er, at der bliver også leget med, hvad en live-oplevelse er.”

LØRDAG DEN 27. AUGUST

København

Julianna Barwick, Jazzhouse (og på Tape i Aarhus den 28. august)

Den amerikanske musiker, der er kendt for sine talrige loops, gæster Danmark i denne weekend. Julianna Barwicks seneste udgivelse ”Nepenthe” fra 2013 høstede fem stjerner af GAFFA-anmelder Pelle Sonne Lohmann, der dengang sagde følgende om sangerinden: ”Stemmen er dog stadig i centrum, og det er godt, for Barwick synger vidunderligt og voldsomt dragende som få, og hun har virkelig fået perfektioneret sin tilgang til stoffet – hun maler de flotteste og mest betagende ambiente lydlandskaber med sin loopede lag på lag-vokal.”

Aarhus

Marvelous Mosell, Train

Ikke alle er lige så underholdende som Marvelous Mosell. Lørdag aften byder Train op til dans med ”den bedste danser”, hvis musik indeholder munter disko og en spandfuld humor. Sidst, GAFFA anmeldte rapperen, var til NorthSide, hvor fik han fire stjerner.

Vi Elsker 90’erne, Jysk Væddeløbsbane (og i Odense, Kongens Have samtidig)

Nogle af os husker tilbage på popmusikken i 90’erne med rædsel, andre elskede det. Hvis du er en af de sidstnævnte, så er Vi Elsker 90’erne en festlig måde at fejre lørdagen på. Der bliver både afholdt arrangementer i Aarhus og Odense, og blandt de optrædende er Barcode Brothers, Me & My, Blå Øjne og – hold på hat og briller – Vengaboys.

Helsingør

Laurie Anderson, Kulturværftet (også søndag den 28. august)

Laurie Anderson er sin helt egen og sætter sit unikke aftryk i sit arbejde både som billedkunstner, komponist, historiefortæller, fotograf, filmskaber, elektronisk guru, sanger og instrumentalist. Som musiker er hun nok mest kendt for ”O Superman” fra 1981.

 

ANNONCE