Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter – herunder en afskedskoncert

Tag en pause fra julefrokosterne og gå ud og oplev noget livemusik

Weekenden nærmer sig, og selvom der nok er mange, der skal til julefrokost, burde der være plads til at klemme en koncert eller to ind. Her følger som sædvanlig en oversigt over weekendens 11 essentielle koncerter, som der stadig er billetter til – over hele landet. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg.

TORSDAG DEN 8. DECEMBER

København:


Andy Stott, Vega

Den Manchester-baserede producer bevæger sig fra alt imellem dyb techno, garage, house, footwork, grime og pop. Da han gav koncert på Gloria-scenen på Roskilde Festival i 2013, uddelte GAFFAs anmelder Hansen de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet:

"Lige fra første tone af fungerer det. Stotts sæt starter op med en enkelt wobbly lyd på 1-slagene, der kører en del takter. Og allerede her swinger det bare. Man kan mærke, at der er noget på spil, og at manden er til stede både på scenen og i sin lyd. Derfra bygger han op med solide wonky rytmer og vokalsamples, og vi kommer både igennem growling, soul og popvokaler, før det går over i mere steady fire fjerdedele. Det er det perfekte møde imellem wonky og Basic Channel, og alting går op i enhed, der opløser tid og sted fuldstændigt. Det er ikke eftermiddag i Roskilde, men den sejeste morgenfest i himlen." Læs hele anmeldelsen her.


Niki & the Dove, Pumpehuset

Den svenske elektropopduo alias Malin Dahlström og Gustaf Karlöf fik et solidt gennembrud i 2012 med debutalbummet "Instinct" og singlen "DJ Ease My Mind". Nu er de tilbage med det mere afdæmpede og eksperimenterende album "Every Heart is Broken Now". GAFFA Sverige tildelte albummet fire stjerner og skrev blandt andet: Popmagikerne vender tilbage til dansegulvet med melankoli og passion." Læs hele anmeldelsen her.


Esbjerg:

Noah, Tobakken (spiller også i Herning Kongrescenter fredag den 9. december og Muzikhuset i Rønne lørdag den 10. december)

Troels Gustavsen, som går under kunstnernavnet Noah, fik sit musikalske gennembrud tilbage i 2012 (hvor Noah var en duo med guitaristen Lasse Nyholm, der gik ud i 2015) med dansksprogede pophits som ”Alt Er Forbi” og ”Over Byen”. Dette efterår har Noah været aktuel i Toppen af Poppen, ligesom han har udsendt sit andet album, "1988". Et album, hvorfra "Vi brænder" og "Kære mor" er blevet store hits. GAFFAs anmeldte Noah i november i Fredens Kirke i Odense, hvor det blev til fire pæne stjerner og blandt andet følgende ord: "For Gustavsens vokal var i esset, hver eneste gang han slog den til og løftede lidt på ventilen for at slippe nogle suk, der bestod af lige dele nasal boyband-ædelmetal og tyktflydende patos." Læs hele anmeldelsen her.

Viborg:

Saveus, Paletten (spiller også på Turbinen i Randers fredag den 9. december og Sønderborghus lørdag den 10. december)

Bag navnet Saveus gemmer sig Martin Hoberg Hedegaard, som de fleste af os lærte at kende fra første sæson af X Factor. Efter sejren i 2008 trak Martin sig tilbage for – til folks overraskelse – at dukke op til P3 Guld i Koncerthuset sidste år under navnet Saveus. Her optrådte han med sangen “Levitate Me”, der efterfølgende strøg direkte ind på førstepladsen på iTunes’ hitliste. I år har han fået et nyt stort hit med "Everchanging", ligesom han har turneret flittigt. Hans koncert på årets Spot Festival fik hele seks stjerner af GAFFAs Mette Meyer Christensen med blandt andet følgende ord: Pludselig var det som om, at vi alle sad i en mastodont af en mørkelagt kirke i Amerika og velvilligt modtog Hedegaards eminente, energiske prædiken. Læs hele anmeldelsen her.

FREDAG DEN 9. DECEMBER

Meshuggah, Amager Bio (spiller også på Train lørdag den 10. december)

Gik du glip af svenske Meshuggah på årets Roskilde Festival, skal du ikke fortvivle. De vender nemlig tilbage til Danmark og giver koncert med californiske High On Fire i Amager Bio fredag den 9. december og Train lørdag den 10. december.

Svenske Meshuggah har i nu over 25 år været toneangivende på metal-scenen og er kendt for deres blanding af industrial, dødsmetal og progressiv metal.

Med nedstemte otte-strengede guitarer og polyrytmiske, gentagende sangstrukturer er musikken både kompleks og maskinel, hvilket har været en bærende del af bandets succes. De imponerede da også på årets Roskilde Festival. GAFFAs anmelder Simon Nielsen kvitterede med fem stjerner og skrev:

"Meshuggah demonstrerede et kontrolleret kaos, og det var som et omsluttende univers i en anden galakse, hvor det brutale trivedes bedst, hvilken opfattelse også blev forstærket af bandets sceneproduktion, der lignede noget, H. R. Giger kunne have skabt."

Silkeborg:

Dicte & Claus Hempler, Rampelys (spiller også Turbinen, Randers 10. december og Det Bruunske Pakhus, Fredericia, 11. december – samt Atlas i Aarhus 8. december, men den koncert er udsolgt)

De to sangere og sangskrivere, der er gamle venner (og også dannede par i nogle år i 90'erne) brød hver især igennem i begyndelsen af 90'erne i henholdsvis Her Personal Pain og Fielfraz. Siden gik de solo med stor kunstnerisk og solid publikumsmæssig succes. I flere omgange har de turneret sammen, hvor de har fortolket hinandens numre til smukke, afdæmpede og sensuelle duetter – med stjerneguitaristen Mika Vandborg (Love Shop, Electric Guitars) som tredjemand. Varm musik i en kold tid.

 

Donovan + Sebastian, Musikkens Hus, Aalborg, 9. december (få billetter) (spiller også 10. december i Musikhuset, Esbjerg, 11. december på Værket i Randers, 12. december i Koncerthuset i Odense (få billetter) og 13. december i Musikhuset, Aarhus (få billetter) – samt 8. december i Operaen i København, men dén koncert er udsolgt).

Den skotske sanger, sangskriver og guitarist Donovan besøger Danmark som en del af en verdensturné i anledning af sit 50-års jubilæum – og tager Sebastian med. Publikum kommer til at høre højdepunkter fra Donovans række af hits, blandt andre "Sunshine Superman", "Mellow Yellow", "The Hurdy Gurdy Man" og "Jenifer Juniper", ligesom han også vil optræde som historiefortæller og underholde med andre klassiske sange. I 2014 gav Donovan koncert i Værket i Randers, hvor GAFFAs anmelder Espen Strunk uddelte fire stjerner og blandt andet skrev:

"Det er alle de gamle sange, vi får i aften, og nostalgien er så tyk i salen, at den kan skæres ud og bæres bort i blokke. Men hovedpersonen er faktisk i ganske høj grad til stede, nærværende i situationen - og det gråsprængte publikum elsker ham for det i Randers denne aften, hvor Donovan synes at levere alt det, man med nogenlunde rimelighed kan forlange af ham, i 2014." Læs hele anmeldelsen her.

TORSDAG DEN 10. DECEMBER

København:

Brian Fallon, Pumpehuset

Den amerikanske sanger, sangskriver og guitarist Brian Fallon har været en travl herre de seneste par år. Han er bedst kendt fra rockbandet The Gaslight Anthem, hvor han agerede frontmand i perioden 2006-2015. Ved siden af dannede han også duoen The Horrible Crowes i 2011 og americana/folk-gruppen Molly & The Zombies i 2013.

Sammen med The Gaslight Anthem nåede Brian Fallon at udgive fem studiealbum, inden kvartetten forrige sommer meldte ud, at de ville holde pause på ubestemt tid. Kort efter sprang Brian Fallon ud som solist og udgav i februar sit første soloalbum "Painkillers", som i langt højere grad end vi tidligere har set det hos Fallon henter inspiration i folk-universet. GAFFA bragte for nylig et længere interview med Brian Fallon, som du kan læse her: "Musik er min smertestillende medicin".

Life of Agony, Amager Bio

Brooklyn-metalbandet udgiver i begyndelsen af 2017 deres første studiealbum i 12 år, og de varmer op med en turné, der blandt andet bringer dem til København. Gruppens sanger Keith Caputo indledte i 2011 en kønsskifteoperation, og hun er nu kendt som Mina Caputo, hvis vokal fik mange roser fra GAFFAs anmelder Keld Broksø, da gruppen spillede på Copenhell 2015. Læs den femstjernede anmeldelse her.

Malk de Koijn, Vega (få billetter)

Vi giver ordet til de tre bananer – ingen siger det bedre end dem:

"Til de folk ovre der, til de folk ovre her.
Du rimelig street mor.
Ik Meg Ryan eller Bitten fra Dollars
Vi er ude på jagt.

Vi er de rigtige McCoys.
Criuser rundt ude på Fedten med en dejlig tøs.
Vi smarte, så folk stivner som din runkeklud.

Øgleskibet er i vand så vi sejler mod fremmed kyst.
Tre stolte matroser under master og sejl.
Med foldede hænder, tak for guldøl og billig røg.
Klar! Parat! Start! Rod Stewart.

Vi kommer til din by og fyrer rim af.
Vi er bare kommet for at fyre den konge af.
Pisk en stemning, krøllefis.
Kom duk og nik til Malk De musik."

The Wands, Huset-KBH

Det danske psykedeliske band har haft god vind i sejlene i 2016 med blandt andet en Europaturné, en førsteplads på P3's Barometerlisten og ep'en "Faces", men ak – nu har de pludselig valgt at stoppe bandet i al venskabelighed – i hvert fald indtil videre, som de skriver på Facebook. Koncerten bliver altså sidste mulighed for at opleve The Wands live i denne omgang.

 

ANNONCE