Nyhed

Copenhell offentliggør 14-dobbelt metaldrøn

14 nye navne, blandt andre Scorpions og Amon Amarth, er netop blevet annonceret til den københavnske metalfestival

Offentliggørelsen af 14 nye navne til Danmarks største rock- og metalfestival Copenhell skal nok få metalhjerterne til at banke stål fra den 23. juni til den 26. juni. De 14 bands, der skal være med til at forvandle Refshaleøen til et øresønderrivende brag, er Scorpions, Amon Amarth, Abbath, Tremonti, Entombed A.D, Kavadar, Tribulation, Dark Funeral, Red Warszawa, Redwood Hill, With the Dead, Havok, Grusom og I'll Be Damned.

Lørdagsbilletter til Copenhell er udsolgt, men der kan stadig købes endagsbilletter til torsdag og fredag og partoutbilletter til alle festivalens tre dage via GAFFA Live.

Scorpions


Tyske rockrebeller med halvtreds års erfaring som band rocker til Copenhell. Scorpions blev dannet i 1965 af guitaristen Rudolf Schenker.

Scorpions har guitarkassen fyldt med 18 studiealbum, hvoraf "Return Forever" fra år 2015 er det seneste rockskud på stammen. Med klassiske heavyrockhits som "Rock You Like a Hurricane" og "Dynamite" samt rockballaden "Still Loving You" har det tyske rockband indtaget rockscenen, hvor de blandt andet har vundet World Music Awards i Monte Carlo samt fået en stjerne på Hollywood Rock Walk i Los Angeles. Bandet er på nuværende tispunkt i gang med deres 50-års jubilæumsturné.

Se bandets liveperformance af "Rock You Like a Hurricane" her fra Oakland Coliseum Stadium i 1985:

Amon Amarth


Det svenske dødsmetalband har det 11. studiealbum i støbeskeen, et album som ifølge deres hjemmeside udkommer den 25. marts 2016. Amon Amarth blev dannet i 1988 og skiller sig ud gennem deres såkaldte vikingemetal, hvor tekster om nordisk mytologi indgår i gruppens musikalske metalunivers. Gruppen besøgte også Copenhell i 2013.


Bandet gør klar til en forårsturné, hvor billetterne til de tre første koncerter i England, Frankrig og Holland allerede er revet væk. Lyd til hittet "Deceiver of the Gods" her:

Abbath

Norske Abbath spiller tung og groovy black metal. Gruppen blev dannet sidste år af den tidligere sanger og guitarist i Immortal, Abbath Doom Occulta, og udgav i sidste måned deres selvbetitlede debutalbum.

Tremonti

Der er dømt thrash og speedmetal, når Tremonti indtræder på scenen ved Copenhell. Det amerikanske rockband er grundlagt af Mark Tremonti, som tidligere var kendt som guitarist fra Creed og Alter Bridge.

Tremonti har udgivet albummene "All I Was" i 2012 samt albummet "Cauterize" i 2015. Mark Tremonti er af magasinet Total Guitar 2011 udråbt som den fjerdebedste heavy-metal-guitarist nogensinde, og Guitar World har givet ham titlen som verdens bedste guitarist hele tre år i træk.

Entombed A.D

Så er der svensk dødsmetal på programmet, når Entombed A.D kommer til Copenhell. Bandet blev dannet i år 2014, efter at det daværende band Entombed brød op. "Back to the Front" er navnet på debutalbumet, som forventes at blive efterfulgt af en toer i løbet af 2016. 

Kavadar

Den tyske trio Kadavar spiller psykedelisk metal kombineret med en retro-syrerock, der leder tankerne direkte tilbage på 1970'ernes store navne. Bandet blev grundlagt i år 2010 og har i alt udgivet tre album, hvor albummet "Berlin" fra år 2015 er trioens seneste.

Tribulation

De svenske mørkmænd fra Tribulation præsenterer deres særegne blanding af doom, black metal og progressiv heavyrock til Copenhell.

Dark Funeral

Svenske Dark Funeral stiller til Copenhell med brutal og blasfemisk metal med skarpe riffs og dundrende trommer. Bandet blev dannet i 1993 af guitaristerne Blackmoon og Lord Ahriman og har udgivet ni album foruden den seneste ep, "Nail Them to the Cross".

Red Warszawa

Sidste år var danske Red Warszawa med den karismatiske Lækre Jens i front også koncertplakaten til Copenhell. I år kommer bandet tilbage med deres såkaldte polske punk med fængende humoristiske tekster.

Redwood Hill

Danske Redwood Hill skruer op for den rå og beskidte post-black metal, når bandet gæster Copenhell til sommer.

With the Dead

Det britiske doom-band With the Dead overfalder publikum med en sjæleknusende bredside af rendyrket depression og ondskab.

Havok

Amerikansk thrash-band fra Denver grundlagt i år 2004. Bandet står bag tre album.

Grusom

En relativt nyt rockband bestående af svendborgensere vil bringe retro-rocken fra dengang, far var dreng frem på Refshaleøen. Dyster stoner-rock kombineret med tressernes psykedekiske jams er en del af rockmenuen, når Grusom besøger metalfestivalen.

I'll Be Damned

Aarhusianske I'll Be Damned har også sneget sig ind på koncertplakaten. De fem aarhusianske hardrock-drenge fyrer med egne ord op for en god gang revolutionsrock under Copenhell.

Lørdagsbilletter til Copenhell er udsolgt, men der kan stadig købes endagsbilletter til torsdag og fredag og partoutbilletter til alle festivalens tre dage via GAFFA Live.

ANNONCE