Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Fra 5 Seconds of Summer til Father John Misty – der er noget for enhver smag

Vi er på vej ind i forårets sidste weekend, og traditionen tro på denne tid af året er der masser af spændende koncerter både ude og inde. Vi har fundet de 11 mest spændende, som er stadig er ledige billetter til. Klik på kunstnernavnet for mere info og link til billetsalg.

TORSDAG DEN 26. MAJ

 


København:

Jonathan Wilson, Bremen Teater

Den Los Angeles-bosatte sanger, guitarist, sangskriver og producer Jonathan Wilson er for første gang i karrieren på en solotour.

Sidst Wilson gæstede København, var foran et udsolgt Lille Vega tilbage i august 2014, hvor Wilson var på tour oven på udgivelsen af det roste album "Fanfare".

Når Jonathan Wilson gæster Bremen Teater i maj, vil han spille sange fra sine to soloalbum, "Fanfare" (2013) og "Gentle Spirit" (2011), men der vil også komme sange fra hans første album, "Frankie Ray" – et album, der blev optaget i 2007, men aldrig officielt udgivet. Til koncerten vil man kunne købe en 7"ep, der inkluderer nogle af disse sange – vinyl-ep'en vil kun kunne købes på denne tour.

Vegas New Crush, Vega


Vega – nærmere bestemt Lille Vega – er klar til endnu en gang at introducere en række nye navne, som spillestedet spår et gennembrud på den internationale musikscene.


Vegas New Crush Vol. II finder sted torsdag den 26. maj og er arrangeret i samarbejde med Beatbox Entertainment. Som navnet antyder, er det andet år, eventet afholdes. Læs GAFFAs anmeldelse af Vegas New Crush I

I år er de fem kunstnere, som Vega spår kommer til at dominere koncertplakater og festivalscener følgende: Astronautalis, Fickle Friend, Alex Flovent, All Tvvins og Albin Lee Meldau.

Astronautalis er en amerikansk rapper, Fickle Friends er en britisk indiepop-kvartet, Alex Flovent er en islandsk folk-sanger, All Tvvins er en irsk indie-elektro-trio og Albin Lee Meldau en svensk blues/soulsanger. Sidstnævnte fik for nylig fem stjerner af GAFFA for sin koncert på Spot Festival under overskriften: ”Når man hører 'the greatest hits' for første gang”. Læs hele anmeldelsen her:  

 

Aalborg

Digte og Lyd, Musikkens Hus (spiller også i Vega 29. maj med et lidt andet program)

Efter to succesfulde og anmelderroste koncerter i Vega i København rykker Digte & Lyd nu til Aalborg, hvor publikum kan glæde sig til at opleve over 20 optrædende forfattere og musikere i nytænkende og overraskende musik- og poesisamarbejder. Programmet er som følger:

Pernille Rosendahl & Who Killed Bambi (fortolker Tove Ditlevsen)
Nikolaj Nørlund med band
Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter
Henrik Nordbrandt
Maria Gerhardt

Arrangementet finder også sted i Vega 29. maj, hvor lineuppet er lidt anderledes, nemlig:

Henrik Nordbrandt
Jens Blendstrup og Girls in Airports
Pia Tafdrup
Christina Hagen og CTM
Caspar Eric og Supapawa

 

Horsens:

Grace Jones, Fængslet

80'er-ikonet Grace Jones er ikke på turné, men flyver ind alene for at give denne ene koncert. Den jamaicanskfødte sangerinde hittede stort i 80'erne, kom fast på den fashionable New Yorker-natklub Studio 54, blev muse for Andy Warhol og spillede over for Roger Moore i James Bond-filmen "A View to a Kill".

Selvom popdronningen lige er fyldt 68 år, er hun stadig i topform. Da hun sidste år gæstede NorthSide Festival og i øvrigt optrådte topløs iført bodypaint, kvitterede GAFFA med en femstjernet anmeldelse under overskriften "Terrængående totalteater fra Amazing Grace". Læs hele anmeldelsen her.

Bemærk i øvrigt den roterende hulahopring under hele sangen i nedenstående klip.

 

 

Jelling:

Jelling Musikfestival

Så er det i dag, Jelling Musikfestival begynder med navne som Queen + Adam Lambert, The Lone Bellow, Skillet, Eivør, Blaue Blume og mange flere. Festivalen har udsolgt af partoutbilletter, men GAFFA har fået et lille antal billetter, som du kan købe her

Læs GAFFAs guide: ”11 essentielle navne, du skal høre på Jelling Musikfestival”

 

FREDAG DEN 27. MAJ

København:

Dizzy Mizz Lizzy + Love Shop + Baal + Duné, Rådhuspladsen, Rødovre

Dizzy Mizz Lizzy giver en stort anlagt koncert på Rådhusplænen i Rødovre, en koncert, der samtidig udgør premieren på deres udendørs sommerturné. Ved koncerten lørdag har Dizzy Mizz Lizzy hele tre "special guests", Love Shop, Baal og Dúné, og da både Dizzy Mizz Lizzy og Baal har fået seksstjernede koncertanmeldelser af GAFFA, og Love Shop og Dúné femstjernede ditto, er der god grund til at sætte forventningerne højt.

 

Tuxedomoon, DR Koncertsalen

San Francisco-kultbandet Tuxedomoon debuterede i 1980 med albummet ”Half-Mute”, som de denne aften vil spille i sin helhed. Genren er en blanding af både postpunk, elektronisk, klassisk og jazz. Titlen kommer af, at albummet er halvt instrumentalt og halvt vokalbaseret. Albummet trækker blandt andet på inspiration fra David Bowie og rummer humoristiske undertoner midt i den ellers dystre lyd. Bandet var opløst i en periode i 90'erne, men har været genforenet siden 2002, hvor de har udsendt nyt materiale. Senest udkom albummet "Pink Narcissus" i 2014. 

 

 

Kolding:

Nelly, Kolding (spiller også Store Vega 28. maj, her er der få billetter)

Den amerikanske rapper brød igennem i 2000 med albummet ''Country Grammar'', der fik en førsteplads på den amerikanske Billboard Top 200. Nelly står bag syv album og kæmpehits såsom ''Hot in Herre'' og ''Dilemma'', som er en duet med den tidligere Destiny's Child-sangerinde Kelly Rowland. Sidste efterår aflyste han sin Europaturné oven på terrorangrebene i Paris, men nu kommer han, og det bliver hot! 

 

 

LØRDAG DEN 28. MAJ

København

Vi Elsker 90’erne, Rødovre Rådhusplæne

Indrømmet, det kræver nok lidt ironisk distance, men efter tilpas mange kulørte drinks er det svært ikke at synge med på 90’er-(døgnflue)hits fra navne som Scooter, Peter Andre, Corona, DJ Sash!, East 17, Me & My, Blå Øjne, Cut’n’Move og mange flere. Jokeren skiller sig lidt ud fra programmet ved stadig at hitte med nye sange, men mon ikke han hiver nogle gamle klassikere op af den gale pose?

 

Herning:

5 Seconds of Summer, Jyske Bank Boxen (spiller også i Forum 29. maj)

Pop-punkboybandet 5 Seconds of Summer fik i 2014 deres store gennembrud, efter de blev hjulpet frem af One Direction. De udgav sidste år deres andet album, ”Sounds Good Feels Good”. Et album, som GAFFAs anmelder Ida Borchersen Hansen tildelte tre stjerner og blandt andet skrev følgende om: ”Og lad os kalde en spade for en spade: 5SOS er og bliver et boyband, der har skiftet dansetrinene ud med instrumenter.” Læs hele anmeldelsen her: http://gaffa.dk/anmeldelse/100722/5-seconds-of-summer-sounds-good-feels-good

 

SØNDAG DEN 29. MAJ

København:

Father John Misty, Falconer Salen (få billetter)

Efter to udsolgte koncerter i Store Vega i november 2015 er den populære sanger og sangskriver tilbage til tre koncerter i Danmark, hvor Train fredag og Falconer Salen lørdag er udsolgt. Der er dog enkelte billetter tilbage i Falconer søndag.

Da Father John Misty gav koncert på Roskilde Festival 2015, uddelte GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet: ”Father John Mistys alter ego Josh Tillman var kommet for at erobre Roskilde, som han slugte i én mundfuld. Det var en entertainer af rang, der kastede sig hovedkulds ind på scenen. Allerede i åbningsnummeret var han nede på knæ, i gulvet og dansede stående på stortrommen. Og den indædte nerve og energi holdt han hele vejen gennem en magisk koncert, hvor han jokede løssluppent med publikum mellem de prunkløse musikalske nedslag. Og på intet tidspunkt mistede han eller bandet den høje koncentration.” Læs hele anmeldelsen her.

ANNONCE