Nyhed

Glenn Hughes indspiller nyt album i København med Søren Andersen

Den tidligere Deep Purple-sanger går i studiet med halvdelen af Electric Guitars

(Se en fotoserie med Glenn Hughes og Søren Andersen live, taget af Katerina Mezhekova)

Eks-Deep Purple sanger og bassist Glenn Hughes indspiller til sommer sit næste album i Medley Studiet på Vesterbro i København. Som co-producer har han valgt danske Søren Andersen.

– Det er en barnedrøm at få lov at indspille med Glenn Hughes i mit eget studie, fortæller Søren Andersen ikke uden stolthed i stemmen. Han er medejer af Medley og samtidig den langhårede halvdel af Electric Guitars.


Glenn Hughes spillede med Deep Purple fra 1973 til 1976. Hans allerførste optræden med bandet var netop i København i KB Hallen i december 1973. Her verdensdebuterede de med deres tredje besætning, der også talte Ritchie Blackmore, Jon Lord, Ian Paice og den ukendte tidligere butiksassistent David Coverdale, der senere stiftede Whitesnake.

Deep Purple havde netop udsendt deres legendariske "Burn"-album, og titelnummeret derfra endte også med at blive det sidste rockmusik, der blev spillet i KB Hallen, inden den brændte i 2011. Her havde bandet Black Country Communion kort forinden været forbi med Glenn Hughes i front – og Søren Andersen som gæsteguitarist på det ene ekstranummer.

Sangene til sit nye album betegner Glenn Hughes selv som meget groovy på den tunge måde, stilmæssigt tæt op ad hans eget "Soul Mover"-album fra 2005. Søren Andersen skal både spille guitar på albummet og producere det sammen med Glenn Hughes. Søren og Glenn Hughes har også skrevet et af de nye numre i fællesskab.


Søren Andersen fortæller, at han har ventet på den her opgave, siden han var bare 12 år gammel.

Deep Purples sorte soulstemme

Et sted på Fredericia Bibliotek står der nemlig et gammelt, slidt eksemplar af Deep Purples livealbum "Live In London". Omme på side 2 kan man høre "Smoke On The Water", og kun derfor lånte Søren Andersen som bare 12-årig pladen med hjem fra biblioteket – og fik sig én på opleveren. For inde midt i "Smoke On The Water" havde Deep Purple pludselig taget en sort soulkvinde med, der forførte Søren med en fantastisk udgave af "Georgia On My Mind".


– "Live In London" er en af de plader jeg har hørt allermest i mit liv. Jeg kender hver en tone og hvert et ord, der bliver sagt imellem numrene, fortæller Søren Andersen i dag.

Først mange år senere fandt han ud af, at sangerinden på pladen hverken var sort eller hunkøn. Tværtimod var det bandets bassist, Glenn Hughes, der besad en sangstemme med enorm spændvidde. Og han sang med så meget sjæl, at Søren lærte noget nyt om–

– Jeg blev meget fascineret af den der sorte soulkvinde, der sang kor og de der jamstykker sammen med Jon Lord på Hammondorgelet. Når man er så lille og hører den slags, så svarer det til at komme i svømmehallen hver dag. Det var så lækkert, og det er jo bl.a. derfor, jeg spiller musik i dag. Det er også derfor, jeg senere røg på Lenny Kravitz og Mother's Finest og Erann DD.

– Og det er derfor, jeg bliver rørt i dag, når Beyoncé synger fedt. Fordi det viste Glenn Hughes mig, da jeg var 12.

Søren turnerede for første gang med Glenn Hughes i 2009, og på musikmessen NAMM i Los Angeles i år mødtes de to så igen.

– Vi tog op i en af de der store skyskrabere og mødte hans management. Her spillede Glenn demoerne for mig til hans næste plade og spurgte, om jeg ville spille på den og producere den.

Minder om Blackmore

Søren fortæller, at Glenn Hughes gerne vil have ham ved sin side igen, fordi hans guitarspil minder Glenn om Ritchie Blackmore. Men det betyder ikke, at pladen kommer til at lyde som Deep Purple, betoner Søren.

– Glenn er sådan en, der slynger om sig med ideer. Så siger han strygerkvartet, så siger han powertrio og flerstemmigt kor. Det skal nok blive sjovt.

Spørger man Søren, om han føler sig klar til at udfylde producerrollen, når Glenn Hughes spænder bassen på i Medley Studiet til sommer, får man det klareste svar.

– Ja for fanden! Jeg har jo ventet på det her, lige siden jeg var knægt. Tænk engang, at det var ham, jeg sad og hørte derhjemme på værelset som 12-årig, der nu kommer og indspiller plade med mig! Det er så stort altså, udbryder Søren.

Når pladen er i hus, bliver Søren Andersen et af de tre ben i Glenn Hughes' powertrio på en længere USA-turné.

– Vi tager tværs over USA i sølvfarvet turbus og spiller i alle de store byer. Det er jo endnu en barnedrøm, jeg får sat kryds ved der.

Du kan opleve Søren Andersen sammen med Electric Guitars på deres forårsturne, der starter 1. april i Slagelse og kommer landet rundt med både egne koncerter og på festivalerne.

Electric Guitars' forårsturné

01-04-16 Badeanstalten Slagelse

02-04-16 Toldkammeret Helsingør

08-04-16 Bygningen Køge

09-04-16 Beta Amager

15-04-16 Kulisselageret Horsens

16-04-16 Rampen Silkeborg

21-04-16 Det Musiske Hus Frederikshavn

22-04-16 Fermaten Herning

23-04-16 Basaren Brønderslev

28-04-16 Tobakken Esbjerg

29-04-16 Musikhuzet Bornholm

06-05-16 Ridehuset Aarhus

13-05-16 Posten Odense

ANNONCE