Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Mens du venter på, at solen kommer igen, og det bliver forår i Danmark, kan du nyde weekenden med blandt andre Saveus, Fribytterdrømme, Bisse og Katinka.

Det var meningen, at slutningen af april gerne skulle byde på sol og varme dage, men i stedet for har det regnet, haglet og sågar sneet. Mens du venter på, at foråret og solen kommer over Danmark, kan du komme i stemning med denne weekends 11 essentielle koncerter, som især byder på stærke danske navne.

Links til billetter får du ved klik på kunstnernavnet.

 


TORSDAG DEN 27. APRIL

København:

Ultramarin, Ideal Bar


Dansksproget popmusik med noget på hjerte produceret af to halvbrødre. Bg navnet gemmer sig Karl-Frederik Reichhardt og Ludvig Brygmann, som tilbage i oktobeer 2016 havde premiere på deres første single ”Hvis Sandheden Skal Frem”, som handler om at være ung og finde en mening med livet. Halvbrødrene har i en årrække arbejder som producer-duo og har blandt andet produceret musik for Pauline og Page Four.

Bandet er inspireret af nutidens store stjerner og 80’ernes danske sangskrivere og blander dette med en international poplyd og dybsindige dansksprogede tekster. Karl-Frederik udtaler: – Det handler om at have råderum over alt det kreative. Og det fungerer faktisk virkelig godt både at arbejde sammen med andre og have vores eget, der virkelig er vores hjertebarn og vores hjerteblod, siger Karl-Frederik Reichhardt. Læs mere om de to unge danske popmusikere her.


 

Aalborg:

Saveus, Skråen i Nordkraft (spiller også Train, Aarhus 28. april og Store Vega, København 29. april, sidstnævnte melder få billetter)

Saveus, også kendt som Martin Hedegaard fra X Factor, har vist, at man godt kan ryste X Factor-dommen af sig med sit nye enmandsprojekt. Seneste udmelding fra sangeren og sangskriveren er singlen ”Himalaya.” Fra Saveus’ turnéstart på Posten i Odense skriver GAFFAs anmelder Jens Dræby med dog kun tre stjerner til den unge kunstner, men vi giver ham en chance til: "Det er umuligt at hade Saveus. Ikke blot er manden bag drøncharmerende med sit kejtede smil og sine blafrende krøller, der er også et format i sang og musik, der tyder på et ufiltreret ønske om at dele sin passion med flest muligt mennesker.” Læs resten af anmeldelsen her.

 

Esbjerg:

CODY, Huset (spiller også på Atlas i Aarhus 28. april)

CODY blev grundlagt af den danske roots-musiker Kaspar Kaae tilbage i 2004. Bandet laver alternativ country, neo-folk og afdæmpet folkemusik med inspiration fra post-rock. Det seneste udspil fra CODY er pladen ”I’ll Ride With You” (2016). Da albummet udkom i april sidste år skrev GAFFAs anmelder Finn P. Madsen, at bandet åbner nye døre til deres musikalske rum for hver en udgivelse de kommer med, og skænkede CODY fem stjerner.

 

Køge:

Bisse, Tapperiet (spiller også på Tobaksgaarden i Assens 28. april og Atlas i Aarhus 29. april, sidstnævnte er dog udsolgt)

Bisse er et af de helt store nye navne på den danske musikscene og bliver blandt andet kaldt den nye CV Jørgensen. Den 3. oktober udkom Bisse med dobbeltalbummet ”Højlandet”, som giver en velfortjent titel som en af tidens mest interessante kunstnere i Danmark. Da Bisse gav koncert på 1000fryd i Aalborg var GAFFA forbi med anmelder Brett Tootle, som beskrev koncerten som "opslugende, med bombastiske øjeblikke, der rammer plet med en intens energi" og serverer fem ud af seks stjerner til Bisse.

 

FREDAG DEN 28. APRIL

København:

bob hund + WhoMadeWho, Tivoli

Det svenske indierockband bob hund har været i gang siden 90’erne og spiller rockmusik med svenske tekster. De har udgivet otte albums, hvor det seneste udspil fra den svenske gruppe er pladen ”Dödliga Klassiker” (2016). Sammen med trioen WhoMadeWho, som er på vej med en ny plade her i 2017, lægger de vejen forbi Fredagsrock i Tivoli.

Den københavnske trio WhoMadeWho har før gæstet Tivoli, hvor de fik Plænen til at hoppe med deres bankende eksperimental-pop-beats. De har ikke været albumaktuelle siden ”Dreams” tilbage i 2014, men WhoMadeWho giver den gas på den danske musikscene i år og kan også opleves på årets NorthSide-festival.

 

Doyle Bramhal II, Amager Bio (spiller også på Tobakken i Esbjerg 29. april og Posten i Odense 30. april)

Den venstrehåndede guitarist og sanger Doyle Bramhall II er efter 15 års stilhed på pladefronten albumaktuel med sin fjerde skive ”Rich Man” (2016). Han har arbejdet sammen med Eric Clapton siden 2000, og ud over sit lange samarbejde med Clapton har Doyle Bramhall også været aktiv som sangskriver, guitarist og producer for andre store navne som Elton John, Roger Waters, Questlove og Sheryl Crow. Doyle Bramhall eksperimenterer med et hav af forskellige stilarter på sit seneste album og har taget stor inspiration fra Mellemøsten og Indien.

 

Odense:

Adrian Belew Trio, Posten

Adrian Belew er sanger, sangskriver og producer, og så kan han spille på mere end ét instrument, dog især guitar. Han er frontmand i bandet Adrian Belew Trio sammen med trommeslager Eric Slick og hans søster, bassisten, Julie Slick. Belew, der blandt andet har arbejdet sammen med David Bowie og været medlem af King Crimson, har en impressionistisk tilgang til sit guitarspil og nyder at frembringe toner, som lyder som maskiner og dyrelyde.

 

Fribytterdrømme (billedet), Kulturmaskinen (spiller også på Loppen i København 29. april, men der er udsolgt)

Endnu et af de nyere bands på den danske musikscene, dannet i 2011 og med deres anden plade ”Superego” ude i april i år, kan man godt kalde dem forholdsvis grønne. Det danske psykedeliske band kunne dog sagtens have været på banen tilbage i 60’erne/70’ernes lydbillede, forenet med elektroniske beats. Bandet havde turnépremiere i sidste uge og giver i alt fire koncerter knyttet til den nye udgivelse. Læs GAFFAs anmeldelse af pladen ”Superego” lige her.

 

Vejle:

Katinka, Bygningen (spiller også Altas i Aarhus 27. april og i Pumpehuset 30. april, men der er udsolgt begge steder)

Den dansksprogede rockpopkvartet er hurtigt blevet store herhjemme i Danmark, hvor flere af deres koncerter er udsolgte. Gruppen udsendte i 2014 deres debut-ep ”I Røngten” og vandt i 2017 ved prisuddelingen Steppeulven prisen som ”Årets Håb.” Det var også her i 2017, at gruppen udkom med deres første fuldlængdealbum ”Vi er ikke kønne nok til at danse.” Pladen har af GAFFA’s anmelder Jan Opstrup Poulsen modtaget fem stjerner. Han beskriver Katinka Bjerregaards sangskrivning som værende uden filter, med sange som tør stille skarpt på menneskelige relationer. Han udtaler at: - Katinka trækker på tidernes danske sangskrivning, men når hun først har gennemtygget og spyttet den ud, har hun fundet sit helt eget udtryk. Katinka er tilsyneladende altædende og går ikke af vejen for at blive akkompagneret af et rugende organisk eller elektronisk bagtæppe. Eller blot en ukulele. Læs hele anmeldelsen af Katinka lige her.

 

LØRDAG DEN 29. APRIL

København:

Astronaut, Studenterhuset

De aarhusianske Astronaut med sanger Martin Zeppelin i front er inspireret af kunstnere som David Bowie og Pink Floyd. Bandet blev dannet i 2013 og har skæve synthesizer- og guitarriffs i højsædet. Astronaut bevæger sig i alt fra det rockede og dansable til det mere drømmende og melankolske univers, og man kan fornemme en retro-lyd tilbage fra 70’erne, 80’erne og 90’erne.

 

Aarhus:

Pernille Rosendahl, Sct. Pauls Kirke

Pernille Rosendahl begyndte på en frisk sidste år med sit soloprojekt, albummet ”Dark Bird” i en alder af 44 år og man kan mærke, at hun er alene, skrev GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen, som har givet albummet fire stjerner. Han beskriver Pernille Rosendahls enkvindeprojekt som værende yndefuldt og med en determineret kraft. Pernille Rosendahl fortæller selv om albummet: – Det, jeg gerne ville med det her album, var at fange den følelse af, hvor jeg var i alle de ting, jeg havde oplevet i løbet af de sidste fire år. Det er en mørk verden lige nu, og jeg ville lave et mørkt album. Jeg ville ikke have, at det skulle være perfekt, eller at det skulle lyde perfekt eller smukt. Jeg ville lave noget med masser af revner i. Læs GAFFA's anmeldelse af "Dark Bird" her.

 

 

En koncert, vi ville have anbefalet, hvis de ikke den var udsolgt:

Kellermensch, Musikhuset Esbjerg, 28. April

De esbjergensiske mænd er tilbage med albummet ”Goliath”, som er det seneste, vi har hørt efter seks år i mørket, efter skriveblokade og pladeselskabsproblemer, men nu træder de frem i rampelyset igen. Kellermensch spiller for første gang numrene fra det nye album i deres hjemby Esbjerg. Mon ikke det er derfor, at koncerten er udsolgt?

Bandet spiller også på Spot Festival lørdag den 6. maj og medvirker på Roskilde Festival i år.

Se deres optræden til GAFFA-Prisen 2016:

 

ANNONCE