Nyhed

Elektronika-pioneren Gary Numan til Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Den engelske sanger, sangskriver, keyboardspiller, guitarist og elektronika-pioner Gary Numan giver koncert i Pumpehuset i København 5. marts.

Gary Numan debuterede i 1978 som forgrundsfigur i gruppen Tubeway Army. Bandet udgav to album, hvor sangen "Are 'Friends' Electric?" fra det andet album Replicas fra 1979 gik nummer 1 på den engelske hitliste og blev Numans store gennembrud. Herefter gik Numan solo og fik samme år endnu et engelsk nummer 1-hit med "Cars". Siden er der blevet længere mellem de helt store kommercielle succeser, men Numan har fortsat den høje produktivitet og har bevaret et trofast kultpublikum.

Veteranen var en af de første, der fik kommerciel succes med elektronisk musik og har inspireret kunstnere som Depeche Mode, Human League og Ultravox. Hans sangskrivning er blevet belønnet med en ”Inspiration Award” til Ivor Novello Awards tidligere på året.


Gary Numan er efter fire års udgivelsespause albumaktuel i år med sit seneste og 21. albumudspil Savage: Songs From A Broken World. Et album, der handler om overlevelse og om, at verden, som vi kender den, ikke findes mere.

"Sangene handler om de ting, som folk gør i sådan et barskt og forfærdende miljø," fortæller Gary Numan i en pressemeddelelse. "Det handler om et desperat behov for at overleve, og de gør forfærdelige ting for at overleve, og nogle er hjemsøgt af, hvad de har gjort. Ønsket om at blive tilgivet, sammen med nogle fundne rester af en gammel religiøs bog, får til sidst religionen til at komme tilbage til overfladen, og så går det virkelig ned ad bakke derfra."

GAFFAs anmelder Ras Bolding var begejstret for albummet, som han tildelte fem stjerner og blandt andet følgende ord:


"Den futuristiske setting, lige dele politisk kommentar til klimaforandringer – direkte inspireret af Trump – og "Dune"-agtig science fiction, har noget tegneserieagtigt over sig, absolut positivt ment. Som en dystopisk fortælling af Moebius eller Bilal; det hænger ikke helt sammen, men er både fascinerende og foruroligende på en dragende facon."

LÆS OGSÅ: Fremtiden er et ørkenlandskab – anmeldelse af Gary Numan: Savage (Songs from a Broken World)

Billetsalget er i gang.


 

Varm op med videoen til "My Name is Ruin" fra Gary Numans seneste album:

 

ANNONCE