Nyhed

Weekendens 10 mest spændende koncerter

GAFFA.dk – Alt om musik

Nætterne bliver længere og længere, men så er det jo heldigt, at vi kan fylde de lange, mørke nætter med gode koncerter. Her er GAFFAs anbefalinger til weekendens koncerter.

TORSDAG DEN 19. OKTOBER

København:


Machine Gun Kelly, Vega

Cleveland-rapperen Machine Gun Kelly, blandt fans kendt som bare MGK, har haft stor succes i den sidste halvdel af 2016, og det ser ud til at fortsætte i 2017. Han er i øjeblikket aktuel med sit tredje album, "Bloom", som blandt andet indeholder hit-singlen ”Bad Things” feat. Camila Cabello.

Som optakt til koncerten lavede GAFFA et interview med MGK, hvor rapperen var slemt utilfreds med journalistens spørgsmål og kaldte ham ”motherfucking sindssyg”.

 

Nico & Vinz, Vega


Bag navnene Nico & Vinz (billedet) gemmer sig de to unge musikere Nicolas Sereba og Vincent Dery, der begge har rødder i afrikansk kultur, og de har taget den del af deres baggrund med sig i musikken. Den norske duo storhittede verden over med singlen ”Am I Wrong” i 2014, og senest har de udgivet singlen ”Intrigued”.

 

Aarhus:


Satyricon, Train

Da anden bølge af black metal udsprang i Norge i starten af 90’erne, var norske Satyricon et af de første bands, der var med til at give norsk black metal sit udtryk og lyd – og 2017 bliver året, hvor Satyricon vender stærkt tilbage. Deres niende fuldlængde-album udkommer nemlig få dage efter denne koncert, så forhåbentlig bliver det en koncert, der er virkelig værd at se frem til.

Næstved:

Nabiha, Gjethuset (optræder også i Vershuset, Næstved 20. oktober og på Skraaen, Aalborg 21. oktober)

Den danske sangerinde Nabiha har brugt de sidste par år i udlandet på at skrive nye sange, men nu er hun vendt tilbage til Danmark for at spille koncerter. Hun udtaler selv om sin danmarksturné: ”Jeg glæder mig ekstremt meget til igen at komme ud at spille for danskerne rundt omkring i landet og præsentere dem for nye sange – og naturligvis mine gamle hits.”

Vejle:

Franske Piger, Bygningen (spiller også i Huset i Aalborg 20. oktober og Harders i Svendborg 21. oktober)

Franske Pigers første single "Bedringskys" blev udgivet i slutningen af marts, og sangen er en af de mest spillede på P6 Beat siden og lå også de maksimale otte uger på P3's Barometerlisten. Musikken er præget af synthesizers, båndstøj og en simpel, men naturlig DIY-tilgang til produktionen. Sangene bevæger sig et sted mellem noget fængende og støjende, der tydeligt bærer præg af en umiddelbar og undersøgende tilgang til sangskrivning.

FREDAG DEN 20. OKTOBER:

København:

Todd Terje, Store Vega

En blanding af house, funk, techno og finpudsede covers af disco-klassikere har givet Todd Terjes produktioner international anerkendelse. Tidligere i år udgav den norske producer det nye, dansable nummer ”Maskindans”, som er et remake af den norske synthpopduo Det Gylne Triangels hit fra 1982.

Aarhus:

The Rumour Said Fire, VoxHall (spiller også i Lille Vega 21. oktober)

Den københavnske indierock-kvartet har taget den med ro på den musikalske front siden 2012, men er nu tilbage på de danske landeveje. Tidligere i år udgav de albummet ”Crush”, og i sommer optrådte de på Roskilde Festival til fire stjerner fra GAFFAs anmelder.

 Il Sogno Del Marinaio ft. Mike Watt, Tape

Il Sogno Del Marinaio blev dannet i 2009 og udgøres af den amerikanske sanger og bassist Mike Watt samt de italienske Stefano Pilla og Andrea Belfi på henholdsvis guitar/vokal og trommer/vokal. Watt er med sin fortid i bands som Minutemen, Dos og Firehose et legendarisk navn inden for punk og alternativ rock og har også spillet sammen med den gendannede version af The Stooges og dermed sammen med Iggy Pop.

Aalborg:

Blondage, Studenterhuset (spiller også i Bygningen i Vejle 21. oktober)

Esben Andersen og Pernille Smith-Siversen var tidligere kendt som Rangleklods, men har nu skiftet navn til Blondage. Under det nye navn udgav de sidste år en ep, og i år er de igen klar til at løfte sløret for nye numre og en danmarksturné.

LØRDAG DEN 21. OKTOBER

København:

Ásgeir, DR Koncerthuset, studie 1

Den islandske sanger kommer blandt andet til at spille sange fra sit længe ventede andet album, "Afterglow", der udkom den 5. maj i år, som opfølger til debutpladen ”Dýrð í dauðaþögn” fra 2012. Et album, som senere blev udgivet med den engelske titel ”In the Silence.” Den islandske version af albummet blev den bedst sælgende debutplade i Islands musikhistorie.

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

20/10 Nelson Can, Pumpehuset

20/10 Nick Cave & The Bad Seeds, Royal Arena

21/10 Logic, Amager Bio

22/10 Loyle Carner, Pumpehuset

22/10 Papa Roach, Amager Bio

ANNONCE