Nyhed

Roskilde Festival afslører årets plakat

Glæd dig til Nick Cave & The Bad Seeds, Massive Attack og mange, mange flere!

Nick Cave & The Bad Seeds, Massive Attack og den prisbelønnede popstjerne Dua Lipa føjes sammen med 56 andre musiknavne i dag til Roskilde Festivals plakat.

Programmet tæller i forvejen internationale sværvægtere som Eminem (hans første koncert på dansk jord), Gorillaz, Bruno Mars, Nine Inch Nails og en hel række fremadstormende kunstnere fra mere end 35 lande. Dagens 60 nye musiknavne tæller også Anderson .Paak & The Free Nationals, Interpol, Charlotte Gainsbourg, Joey Bada$$, Stone Sour og The Streets-frontmanden Mike Skinner.

Dermed er plakaten (næsten) komplet, og Roskilde Festival disker endnu engang op med et alsidigt program, hvor diversiteten er i højsædet, og hvor der er plads til mange forskellige genrer og nationaliteter. Roskilde meddeler dog også, at vi kan forvente en yderligere håndfuld musiknavne inden festivalens start. Vi venter i spænding!


LÆS OGSÅ: Her er dagsplanen for årets Roskilde Festival

Ud over det massive musikprogram tæller programmet også en række aktivitstiske og kunstneriske indslag. Den tidligere whistleblower Chelsea Manning og klimaaktivisten Tuina Nikienta Olivier fra Burkina Faso inviterer til samtaler. En 25 meter lang, antikapitalistisk kæmpeslange tager deltagerne med over festivalpladsen under højrøstet ledelse af det skotske kunstnerpar Zoe Walker & Neil Bromwich, og Folkekirkens Nødhjælp giver bolden op til VM i Ulighed på en dybt urimelig fodboldbane, mens de tyske kunstnere Paul Barsch & Tilman Hornig lader luksuriøse kunst-limousiner køre rundt blandt beboerne i campingbyen.

Om programmet siger Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén:


- Det her er kulminationen på et års intenst arbejde. Og det er en fantastisk følelse at præsentere en plakat, der sætter så ikoniske og aktuelle musiknavne som Nick Cave, Massive Attack og Dua Lipa sammen med markante indslag fra Chelsea Manning og en unfair fodboldbane fra Folkekirkens Nødhjælp. Det er lige den form for diversitet, aktivisme og nysgerrighed, som vi drømmer om at opnå, når vi sammensætter programmet.

LÆS OGSÅ: Roskildes programchef: - Vi har forsøgt med Eminem i 17 år

Festivalen finder sted fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018. Du kan komme med GAFFA på Roskilde, hvis du har lyst - læs mere om tilbuddet her


HER ER ET OVERBLIK OVER ROSKILDES NYE TILFØJELSER:

NICK CAVE & THE BAD SEEDS
MASSIVE ATTACK
DUA LIPA
ANDERSON .PAAK & THE FREE NATIONALS
BEN FROST
CHARLOTTE GAINSBOURG
INTERPOL
JOEY BADA$$
MIKE SKINNER & MURKAGE PRESENT TONGA
PABLO MOSES
STONE SOUR
WHEN SAINTS GO MACHINE

ANDA UNION
BCUC
BELLY
BITORI
DANNY BROWN
DARK TRANQUILITY
DE UNDERJORDISKE X FRIBYTTERDRØMME
DEBO BAND
DJ RASHIDA
DONA ONETE
THE DWARFS OF EAST AGOUZA
EQUIKNOXX FEAT. SHANIQUE MARIE
GAMELAN SALUKAT
HOUSE GOSPEL CHOIR
THE HUNNA
I'M WITH HER
JAMES HOLDEN AND THE ANIMAL SPIRITS
JOHN MAUS
JUJU & JORDASH
KALI UCHIS
KEDR LIVANSKIY
LARGE UNIT BRAZIL EDITION
LLNN
MADALITSO BAND
MARIBOU STATE

MINYANTA
NEW GEN
NIHILOXICA
NINES
OPERAP
OTIM ALPHA
PAAL NILSSEN-LOVE BRAZIL FUNK IMPRO
PAAL NILSSEN-LOVE JAPAN FREE JAZZ AND NOISE
PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS PIGS
RASCASUELOS
RICHARD DAWSON BAND
SACRED PAWS
SANDUNES
ŠIROM
SKELETONWITCH
SLYDIGS
SUPER PARQUET
TOUCHÉ AMORÉ
TUNE-YARDS
THE WEATHER STATION
YOUNG FATHERS
Ø [PHASE]

ANNONCE