Nyhed

Heartland Festival er klar med otte nye musiknavne

GAFFA.dk – alt om musik

Heartland Festival har netop offentliggjort otte nye musiknavne, blandt andre shoegaze-legenderne Slowdive og det russiske punkkollektiv Pussy Riot.

Festivalen ved Egeskov Slot på Midtfyn er klar med nye navne til musikprogrammet, som nu er næsten komplet, og der er tale om kunstnere fra mange forskellige genrer og lande.

De britiske shoegaze-legender Slowdive med de bløde vokaler og effektindhyllede guitarer udgav sidste år deres selvbetitlede fjerde album, deres første i 22 år. Udgivelsen blev et massivt kunsterisk og salgsmæssigt comeback. GAFFA skrev om albummet, at Slowdive ”indbyder atter til stjernekiggeri og drømmerier, og da gruppen spillede i DR Koncerthuset i september, uddelte vi de maksimale seks stjerner.


LÆS OGSÅ: Dykket ind i drømmenes støj – anmeldelse fra DR Koncerthuset, 30. september 2017

Se videoen til "Don't Know Why" fra albummet Slowdive – artiklen fortsætter under videoen.


Det russiske kvindekollektiv Pussy Riot blev verdenskendt efter en Putin-kritisk overraskelses-optræden i 2012 under en gudstjeneste i en katedral i Moskva, for hvilken tre af medlemmerne, Nadya Tolokonnikova, Yekaterina Samutsevich og Maria Alyokhina, blev idømt to års fængsel – Samutsevich blev dog løsladt efter få måneder. Musikalsk byder Pussy Riot på politisk punkrock og har blandt andet gjort sig bemærket med singlerne "Chaika", "Make America Great Again" og "Bad Apples", der kritiserer henholdsvis korruption i Rusland, Donald Trumps kandidatur til præsidentposten i USA og korruption i retssystemet. Pussy Riot har tidligere deltaget i et debatarrangement på Roskilde Festival i 2014, men det er første gang, vi herhjemme kommer til at opleve dem som musikere.

Den syriske sanger Omar Souleyman er en hyppig gæst i Danmark og gav blandt andet en udsolgt koncert i Store Vega i februar. Musikken er elektronisk og dansevenlig, men teksterne er mere alvorlige og handler blandt andet om Souleymans krigshærgede hjemland.

Den amerikanske komponist og producer Daniel Lopatin alias Oneohtrix Point Never skaber eksperimenterende elektronisk musik og er på vej med albummet myR:iad.


Den australske sanger og sangskriver Alex Cameron spiller synthpop og er kendt for et tekstunivers præget af fiaskoer og triste fortællinger. Cameron har fået masser af roser for sit andet album, Forced Witness fra 2017.

LÆS OGSÅ: Det patetiske og poetiske samlet i australsk 80’er-surf-pop – anmeldelse fra Ideal Bar, november 2017

Islandske Kiriyama Family er en elektropop-kvintet, der sidste år udgav deres andet studiealbum, Waiting for… og giver på Heartland deres første danske koncert. Bandet beskriver sig selv som et mix mellem ”yacht-rock, drømmepop og et Jean Claude Van Damme film-soundtrack”.

Peter Sommer er aktuel med sit femte soloalbum, det meget roste Elskede at drømme, drømmer om at elske og vil på Heartland give et sjældent akustisk sæt under overskriften "Palle alene i verden".

Folk-rockerne Jonah Blacksmith med rødder i Thy debuterede i 2014 med albummet Northern Trail og fik deres store gennembrud, da de i 2017 udgav den selvbetitlede opfølger, der blev fulgt op med talrige koncerter, mange heraf udsolgte, og livealbummet Twenty Seventeen. På Heartland kan man opleve dem i et særligt format, hvor de spiller til en dokumentarfilm om ophav, drømme og om at leve livet.

Med dagens offentliggørelser tæller musikprogrammet nu i alt 25 navne. Ud over dagens otte navne kan man blandt andre opleve Van Morrison, Patti Smith, The The, LCD Soundsystem og mange flere, mens det såkaldte talks-program byder på blandt andre forfatteren Salman Rushdie og filosoffen Slavoj Žižek. Heartland Festival løber af stablen for tredje gang på Egeskov Slot fra den 31. maj til den 2. juni 2018.

ANNONCE