Nyhed

Lorde beskylder Kanye West og Kid Cudi for tyveri

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

"Stjæl ikke – ikke fra kvinder eller nogen andre"

Søndag havde Kanye West og Kid Cudis fællesprojekt Kids See Ghosts livepremiere på festivalen Camp Flog Gnaw Carnival i Los Angeles. Ved deres koncert rappede de fra en glasboks hævet op i luften, og det har gjort Lorde vred, skriver Rolling Stone. Hun mener nemlig, at scenografien er stjålet fra det show, hun gav på sidste års Coachella-festival, hvor hendes dansere optrådte i en lignende glasboks.

På sin Instagram-story viser Lorde billeder fra de to optrædener og skriver: "Jeg er stolt af det arbejde, jeg laver, og det er flatterende, når andre kunstnere føler sig inspireret af det, så meget at de prøver at gøre det selv. Men stjæl ikke – ikke fra kvinder eller nogen andre – ikke i 2018 eller nogensinde."


Se screendumps via fan-Twitter-kontoen Lorde Daily – artiklen fortsætter under billederne:


Rolling Stone bemærker dog, at Lordes scenografi er skabt i samarbejde med Es Devlin, som har arbejdet sammen med Kanye West i mange år, og at andre kunstnere også har optrådt i glasbokse i de senere år. Justin Bieber gjorde det eksempelvis på sin 2016-turné, ligesom A$AP Rocky har gjort det i år som del af en kunstinstallation hos Sotheby's-auktionshuset i New York, og Kendrick Lamar også optrådte i en glasboks til dette års Brit Awards. Så måske skal man ikke kaste med sten, hvis man selv optræder med et glashus.

Lorde gav sin første og hidtil eneste danske koncert på sidste års Roskilde Festival, dog uden glasboks.

LÆS OGSÅ: Lorde gav en fest på Roskilde Festival, men ikke mere end det.


Kids See Ghosts alias Kanye West og Kid Cudi udgav i juni deres første, selvbetitlede minialbum, som GAFFAs anmelder var begejstret for.

LÆS OGSÅ: Feel the love: Kanye og Cudi i topform på fokuseret fællesalbum

 

ANNONCE