Nyhed

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

GAFFA – alt om musik

Festivalsæsonen kickstartes i næste uge med Spot Festival. Måske er du allerede gået i gang med planlægningen af din dyrebare tid og har derfor ikke overskud til at være selektiv blandt al den fine, nye musik, der er blevet udgivet i dag? Derfor har vi samlet de 12 bedste singler til dig.

Elisha – Parachute

"Du kan allerede godt skrive navnet Elisha bag øret – et navn, der med stor sandsynlighed bliver svært at undgå i fremtiden." Det skrev GAFFA efter, at r&b-sangerens debut-ep, Remedy udkom tilbage i oktober. ”Parachute” er årets første udgivelse fra Elisha, som atter overbeviser os om, at den kun 22-årige sanger har en blændende stor vokal og en lysende fremtid i vente.


Mxrphy - Mauritia

Bag Mxrphy gemmer sig københavnske Cillian Murphy, der blev hjulpet godt på vej mod stjernerne med singlen ”Godt kørende”, som udkom i november 2018. ”Mauritia” er som meget andet hiphop ikke breakbeats og loopede samples. Singlen præsenterer i stedet et diverst og kondenseret lydunivers, som forvisser os om, at Mxrphy er et originalt talent, man bør holde øje med.

The Black Keys – Eagle Birds


Pumpende trommer. Knastørre, distortede guitarriffs. Dan Auerbachs luftige vokal. Skabet står, hvor det plejer at stå på The Black Keys nye single, men der altså heller ingen grund til at ændre på en vinderopskrift. En simpel og dejlig rocksang.

Sivas feat. Gilli - Rally

Sivas udgiver med albummet Contra singlen ”Rally” med Gilli – en sikker vinderkombination i hitland. Nummeret er både energisk og hurtigt og danser derudad på et velklingende afrobeat. Sivas og Gilli spytter om penge, fart og venner som fjender, men med Sivas er det også som om, at vi altid får en anelse mere substans og kvalitet, end hvad den danske gaderap ellers byder på.


Bruce Springsteen – Hello Sunshine

"Hello Sunshine" er en atmosfærisk ballade med piskende trommer, pedal steel-guitar og strygere. Den giver visse associationer til Harry Nilssons store hit fra 1969, "Everybody's Talking". Singlen er førstesinglen fra The Boss’ forestående album, Western Stars, der udkommer den 14. juni – den første siden High Hopes fra 2014.

Daniel Joy – Too Into Me

Den dansk-amerikanske popmusiker Daniel Joy er spritny på den danske musikscene. Single er således den første fra musikerens hånd, og han starter virkelig godt! Daniel Joy har blandt andet levet som gademusikant i USA og er altså nu for alvor klar til at indtage Danmark – og sikkert også resten af verden. Første spadestik er singlen ”Too Into Me”, der er noget så sjældent som en super original popskæring. 

A$AP Rocky + Joey Bada$$ – Too Many Gods

I dag udkommer Game of Thrones-soundtracket For The Throne, hvor ”Too Many Gods” forefindes. A$AP Rocky og Joey Bada$$ har formået at skabe et anderledes inderligt og følsomt track sammenlignet med meget af det, de før har sat i verden, og det nye udtryk klæder dem!

IDA RED – Army

IDA RED er pop, når det er allerbedst. Melodisk og forførende som bare pokker. ”Army” handler efter gruppens eget udsagn grundlæggende om at fravælge de usunde forhold og indgår således som en del af en tematisk trilogi med de to foregående singler ”Wildflower” og ”Talk”.

Oh Land – Family Tree

”I used to love you, now I doubt it all”. Sådan starter Oh Lands nyudgivne single, og stemningen for nummeret er således sat. ”Family Tree” er mestendels blot Nanna Fabricius Ølands sårbare og nøgne stemme, der dog indimellem akkompagneres af klaver-akkorder og kor. Meget rørende udspil fra sangeringden, som du kan læse et stort interview med i det nye GAFFA. 

FKA twigs – Cellophane

”Cellophane” er en voldsom oplevelse af et nummer. FKA twigs synger fuldstændig fabelagtigt, men selve instrumenteringen er simpelthen urovækkende og forførende på én og samme tid. En stille ballade, hvor mørket konstant truer i baggrunden. Det er nok bedst selv lige at give sangen en lytter – så er det lettere at forstå. Måske. 

Aisle – Freak Me Out

Aisle er et nyt, spændende navn på den danske musikscene. Hun er blandt andet med i DR's KarriereKanon og spiller i den forbindelse på årets Spot Festival i næste uge. ”Freak Me out” er Aisles anden single og udgør et catchy, elektronisk popnummer, der cementerer hende som en eksperimenterende artist.

Lauv – Drugs & The Internet

Lauv har opnået stor international succes med flere millioner streams. Den amerikanske singer-songwriter slog for alvor igennem for to år siden med "I Like Me Better" og udgav senest I met you when I was 18. Nu er Lauv tilbage med ”Drugs & The Internet”, der virkelig fanger med et catchy beat, solid sangskrivning, Lauvs fine stemme og et skud skøn ironi blandet med det hjerteskærende ærlige. 

 

ANNONCE