Nyhed

Ny Lou Reed-dokumentar indeholder hidtil uhørt demo af Velvet Underground-klassiker

GAFFA – alt om musik

Lørdag den 2. marts udkommer dokumentaren Walking the Wild Mind på BBC Radio 4

I 1965 optog Lou Reed en demoversion af sangen ”I’m Waiting For the Man”, som senere skulle blive ét af Reeds og art rock/protopunk-bandet The Velvet Undergrounds mest velkendte numre. Uncut Magazine meddeler i dag, at dokumentaren Walking the Wild Mind, som har premiere på lørdag den 1. marts, vil indeholde et uddrag af denne tidligere uhørte demo. Dokumentaren kan høres på BBC Radio 4 og har den amerikanske singer-songwriter Suzanne Vega som vært.

Demoen blev fundet i en forseglet indpakning bag nogle cd’er i Reeds kontor. Lou Reed-arkivisten Don Fleming opdagede demobåndet sidste år og fandt ud af, at det desuden indeholdt flere ukendte optagelser. Ifølge Fleming er denne tidlige version af ”I’m Waiting For the Man” meget anderledes end den endelige version, der figurerede på The Velvet Undergorunds banebrydende debutalbum fra 1967, The Velvet Underground & Nico.


I Walking the Wild Mind udforsker Suzanne Vega Lou Reeds forskellige personlige og kreative sider og taler med nogle af de personer, der var tæt på ham. Dokumentaren kan høres klokken 20.00 lokal tid på BBC Radio 4.

Lou Reed var sanger og guitarist i New York-bandet The Velvet Underground. Han gik solo i 1970 og fik herefter en succesfuld solokarriere med hits som ”Walk on the Wild Side”, ”Perfect Day” og ”Vicious”. Han gav senest dansk koncert i Falconer Salen, København i 2012, en optræden, som fik fem stjerner af GAFFA. Reed døde ét år efter i en alder af 71 år.

LÆS OGSÅ: Lou Reed: Falconer Salen, København


ANNONCE