Nyhed

Spillested genåbner med koncerter i denne uge

GAFFA.dk – alt om musk

Blandt andre Svaneborg Kardyb og Souvenirs kan opleves på Huset i Aalborg

I fredags kunne vi fortælle, at det nu er tilladt danske koncertsale at afholde siddende koncerter for op til 500 personer, hvis en række sikkerhedsforskrifter bliver overholdt, blandt andet at der skal være mindst et sæde eller en meter mellem hver koncertgænger. Alle danske spillesteder og koncertsale har ellers været lukkede siden 11. marts, hvor statsminister Mette Frederiksen proklamerede en nedlukning af store dele af samfundet grundet coronapandemien.

LÆS OGSÅ: Siddende koncerter med op til 500 personer er nu tilladt i Danmark


De nye regler for koncerter gælder for inden- og udendørs arrangementer med fast eller midlertidig sædeopstilling – og dermed også spillesteder, understreger Kulturministeriet.

Et af de første danske spillesteder, der nu genåbner, er Huset i Aalborg. Fra og med torsdag den 28. maj har Huset atter levende musik på plakaten. Første navn er jazzduoen Svaneborg Kardyb, der spiller den 28. maj efterfulgt en lang række kunstnere, blandt andre Souvenirs den 12. juni. Se det fulde program nederst.

Kulturhusleder Michael Falk Marino fortæller til GAFFA:


– Da vi så, at det nu bliver muligt at afholde siddende koncerter igen, spurgte vi straks myndighederne, det vil sige politiet, kommunen og Kulturministeriet, om det også gjaldt for os. Det gjorde det, var svaret, og så gik vi straks i gang med at planlægge. Vi vil gerne så hurtigt i gang som muligt med at præsentere musik for publikum, og vi har også kun aflyst så få koncerter som muligt, i små bidder, og meget af det kan rekonstrueres.

– Vi har en pligt til at genåbne, så snart vi kan, synes vi, når vi jo får et offentligt tilskud. Det er vigtigere for os lige nu, at vi kan formidle livemusik for publikum og give musikerne mulighed for at spille, som jo er vores opgave, frem for at fokusere på, hvad vi selv kan tjene. For det er klart, at vi ikke kan tjene så meget med den reducerede kapacitet, men vi tror, at det kan løbe rundt. Og vi har en fuld genåbningsplan for huset omkring sikkerheden.

Hvor mange mennesker kommer I til at få plads til med den reducerede kapacitet?


– 30 personer, fordelt på caféborde med to personer ved hvert bord. Det er jo noget mindre end vores sædvanlige kapacitet på 90 siddende personer eller 120 stående, men for os er det vigtigt at komme i gang igen.

De nye regler for koncerter gælder for inden- og udendørs arrangementer med fast eller midlertidig sædeopstilling.

LÆS OGSÅ: Siddende koncerter med op til 500 personer er nu tilladt i Danmark

Følgende er gældende i forhold til koncerterne i Huset i Aalborg:
 
- 30 billetter i salg pr. koncert - kun billetter i forsalg (via huset.dk/kalender)
- Siddende koncerter med caféborde og 2 stole ved hver, afmærket med 4m2 pr. bord, 2m2 pr. person og minimum 1 m i mellem pladserne.
- Kun salg af flaskevarer
- Helst Kort og MobilePay (Huset tager imod kontanter, men kun i lige penge)
- Rig mulighed for afspritning, håndvask og hygiejne efter myndighedernes anbefalinger
 
Programmet er indtil videre som følger, taget fra Husets pressemeddelelse:
 
28.5. Svaneborg Kardyb
 
Der er raketfart på Svaneborg & Kardybs musikalske rejse mod stjernerne, som startede for ikke meget mere end et års tid siden.
 
I april 2019 sikrede de sig sejren i JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge musikere; Jazzkonkurrencen 2019.
 
Deres debutalbum, Knob, udkom i marts 2019, blev ugens album på DR P8 Jazz og sikrede duoen hele to statuetter til Danish Music Awards; Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn.
Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende.

 
29.5. Per Worm
 
Worm er opvokset i den traditionelle hippiefamilie med en keramiker-arbejdende alenemor på et nedbrudt landbrug i Hirtshals.
 
Han droppede ud af gymnasiet for at gå direkte over til VUC, fordi han ville have sin SU og gode nok karakterer til at komme ind på det klassiske konservatorium. Han fik sin uddannelse som klassisk guitarist – for så at blive sangskriver.
 
I 2011 udkom debutalbummet Opsang, og Worm vandt samme år Zulu Comedy Slam. Han har siden samarbejdet med storytellers og oplægsholdere og turneret med blandt andet Allan Olsen og Pretzmann/Tolsgaard.
 
En aften med Per Worm er mere opsang end popsang, og kombinationen af de gode grin og den bagvedliggende alvor i budskaberne gør, at man virkelig får noget med sig hjem.
 
 
4.6. Juma + Tailcoat
 
JUMA er et tværkulturelt musikprojekt, der forener det syriske med nordiske. 
Den syriske musiker Bakri Hemmami kom til Danmark i 2015 efter at være flygtet fra Aleppo. Bakri har som mange andre efterladt alt bag sig, men musikken har han haft med sig hele vejen. Sammen med resten af JUMA har han fortolket og arrangeret på syriske folkemelodier og sufier – arabiske religiøse sange – samt danske viser og salmer. JUMA væver dermed syriske / arabiske folkemelodier og nordiske viser sammen i et smukt kultur- og religionsmøde.
 
Projektet startede i foråret 2017 med det formål at forene den nye tilstrømmende kultur med den danske. At formidle den nye kultur til et dansk publikum og skabe en platform for vores nytilkomne medborgere fra de arabiske land, hvor de vil have mulighed for at høre arabisk musik i en ny nordisk fortolkning.

Tailcoat spiller nykomponeret folkemusik med rod i den fælles nordiske musikalske og kulturelle tradition, som hvert enkelt medlem er rundet af. Bandet søger at udviske grænserne mellem de skandinaviske landes folkemusiktraditioner – men også grænserne mellem nyt og gammelt. Man kan kalde Tailcoat folkemusikkens ungdoms-all-star-band. Fem af de skarpeste unge talenter fra begge sider af Øresund har med en debutkoncert på Jazzhus Montmartre i København lagt lovende fra start.

5.6. Jazz9Tus Night
 
Aalborgs fremadstormende jazzmiljø samler denne aften et hold under ledelse af saxofonist Tadas Pasaravičius for at fejre, at byens scener atter åbner op, og at en lille global pandemi absolut ikke er nok til at slå jazzen ihjel. Program for aftenen offentliggøres løbende.
 
 
11.6. Raphael Gimenes 
 
Herboende brasilianske Raphael Gimenes præsenterer et drømmende univers af sin egen musik, inspireret af hjemlandet og med et nik til den brasilianske traditions mange fantastiske musikere. Når du nu ikke får mulighed for at rejse uden for Danmarks grænser denne sommer, er denne koncert en oplagt mulighed for at drømme dig til Sydamerika og hjem igen, uden at skulle i karantæne.
 
 
12.6. Souvenirs
Souvenirs alias sanger Sofie Bonde og guitarist Niels Torp har en lang række album bag sig med sange som “Han tog et nattog”, “Jeg troed’ du var hos Mikael”, “I et sommerhus” og “Jeg hader Susanne”. Deres seneste album Tangopartner kom i 2016.
 
Duoen slog igennem i 1994 med mundrette, lune og underspillede tekster på dansk. Niels Torp var med i det legendariske band Kliché, og kombinationen af hans melodisk sikre pophåndværk og Sofie Bondes klingende rene sopran skaffede de to et gennembrud hos både publikum og anmeldere. 
 
 
18.6. TBA
Følg med på Huset.dk
 
19.6. Guiding Star Orchestra

Guiding Star Orchestra er et kollektiv af musikere, som brænder for at spille instrumental roots-reggaemusik med en dyb, meditativ og samtidig udadvendt vibration. Kollektivet består af dygtige erfarne musikere med bl.a. Tobias Elof, Oilly Wallace, Morten McCoy (Bremer/McCoy), Malthe Kaptain (Total Hip Replacement), Zigge Kreutzman (Wafande) og Endurance. Deres første single "Upfull Melody" er blevet spillet af flere af de største europæiske soundsystems deriblandt King Shiloh og Blackboard Jungle, og den legendariske engelske DJ David Rodigan har gentagne gange spillet Guiding Star i sit radioprogram på BBC Radio 1Xtra.

 
 
ANNONCE