Nyhed

PLAYLISTE: 10 sange, der går i kødet på Donald Trump

GAFFA.dk – alt om musik

Siden Trump blev valgt som præsident for fire år siden, har adskillige artister gjort deres for, at Donald Trump ikke genvælges her til aften. 

Musikere bærer et politisk våben i form af deres fanbase, og denne liste indeholder sange, som har det til fælles, at de anvender netop dette våben til at kritisere den nuværende amerikanske præsident, Donald J. Trump. Artisterne bruger dog vidt forskellige stilistiske midler til at omtale præsidenten.

Hiphop-kunstnerne Eminem og Run The Jewels er ikke blege for at nævne ham ved navn i tekster som “I'm the dumbest, who flamethrow your function to Funyons, flame your crew quicker than Trump fucks his youngest”. Madonna og Father John Misty går i stedet lidt mere subtilt til værks og opstiller mere generelle billeder af en verden i forandring. Misty beskriver for eksempel det farlige ved naivitet, og i “Batuka” indfletter Madonna en bøn om at få “den gamle mand” i fængsel. 


Og så er der Neil Young, der har hevet en gammel kending frem, nemlig “Lookin for a Leader”, der oprindeligt var rettet mod George W. Bush – nu har han lavet en opdateret 2020-version, hvor teksten er skiftet ud med vendinger om Trump. 

Listen over kunstnere, der har skrevet anti Donald Trump-sange er uhyre lang. Dette er blot et udpluk på ti artister, som formentligt ikke kommer til at stemme på Trump ved aftenens præsidentvalg.

Hvilke Trump-fjendtlige sange mangler vi på listen?


ANNONCE