Nyhed

VIDEO: Stevie Wonder spiller nye sange til Biden-stormøde

GAFFA.dk – alt om musik

Til et corona-sikret drive-in-stormøde i Detroit viste Stevie Wonder sin støtte til Joe Biden og Kamala Harris og gav samtidig publikum en overraskelse med et sæt, der indeholdt nye sange – for første gang i 15 år.

Ikonet startede ud med “Higher Ground”, inden han introducerede de nye numre “Can’t Put It In The Hands of Fate” og “Where Is Our Love Song” – som begge blev udgivet i sidste uge.

De nye numre er blevet til, efter at Wonder meddelte, at han forlader Motown Records efter 60 år for nu at underskrive med Republic Records.

LÆS OGSÅ: Bruce Springsteen giver gammel sang nyt liv for at støtte Joe Biden


Fokus var dog ikke kun på Wonders nye musik, men også på de politiske budskaber. Wonder kom med en klart opfordring til amerikanerne om at bruge deres stemme og lagde ikke skjul på sin opbakning til Joe Biden:

“Den eneste måde, vi kan vinde denne kamp på – en kamp mod uretfærdighed – er ved at stemme”, sagde Wonder til publikum under sin optræden lørdag aften. “Vi skal stemme retfærdighed ind og uretfærdighed ud”. Han fortsatte med at beskrive morgendagens valg som “det vigtigste i sin levetid”. 

Se Stevie Wonders performance her. Han optræder i begyndelsen af videoen. 


Stevie Wonder udviste også skepsis over Trumps planer om at indføre en national Juneteenth-feriedag. Juneteenth er oprindeligt en fejringsdag, hvor man i USA mindes, at de sidste slaver i Texas blev frigivet den 19. juni 1865. Siden har dagen stadfæstet sig som en mindedag for ophøret af slaveriet i hele USA, og nu vidner det altså om, at Trump vil gøre denne fejringsdag til en hel national feriedag.

Men den melding giver Wonder ikke meget for og responderede, at præsidenten i stedet skulle give erstatning “for det arbejde, som vi alle har udført i løbet af de sidste 400 år, ubetalt”.

Hør de nye Wonder-sange her: 
ANNONCE