Nyhed

Copenhell præsenterer samlet dansk program

GAFFA.dk – alt om musik

Alle navne fra 2020-plakaten er genbooket – sammen med fire nye

Copenhell har netop offentliggjort sin samlede danske bandpakke for 2021. Alle 2020's annoncerede danske bands er blevet genbooket til Copenhell 2021 sammen med fire nye. Næste års samlede danske besætning er dermed: D-A-D, Mercyful Fate, Bersærk, Artillery, Siamese, Redwood Hill, Xenoblight, Orm, Withering Surface, Ghost Iris, Denial of God, Eyes, Svartsot, Søren Andersen, Wayward Dawn, Ivy Crown, Nyredolk og Lifesick.

D-A-D giver en "by request"-koncert, som allerede er offentliggjort. Også det internationalt anerkendte, pt. delvist danske veteran-metalband Mercyful Fate med King Diamond i front er tidligere annonceret. Gruppen blev dannet tilbage i 1981 og var et af de første danske metalbands med international succes, men har ikke udgivet et album siden 1999 og ikke optrådt siden 2011. Nu er et nyt album og nye koncerter omsider på vej.


LÆS OGSÅ: Copenhell genbooker efterspurgt navn til 2021

Bersærk spiller heavy med udtalt hedensk inspiration og danske tekster. Bandet udgiver sit tredje album, Sol, i morgen, fredag den 23. oktober, så de besøger festivalen med helt nye numre på sætlisten. 

Artillery er et af Danmarks ældste thrash-bands. De albumdebuterede tilbage i 1985, og gruppen optrådte sidst på festivalen i 2016 – det var deres sidste koncert med den nu afdøde medstifter og guitarist Morten Stützer, der sov stille ind i 2019, kun 57 år gammel. 


Siamese kombinerer hård metalcore og ørehængerpop og er blandt andet kendetegnet ved sanger Mirza Radonjica-Bangs karakteriske stemme, som bevæger sig fra skønsang til dybe brøl.

Redwood Hill kombinerer black og doom og har fået flotte anmeldelser for deres to første album, Descender og Collider. Det tredje album Ender er færdiggjort og udkommer til marts.

Xenoblight spiller ekstrem-metal og har blandt andet gjort sig bemærket med Marika Hyldmars vokal, der bevæger sig mellem høje black metal-skrig og dyb døds-growl. Gruppen var nomineret til kritikerprisen Steppeulven i både 2019 og 2020.


Orm er dansk black metal direkte fra den bornholmske granit og har især fået roser for deres andet album fra 2019, Ir, der består af blot to numre på over 20 minutter hver.

De øvrige optrædende er black- og thrash-inspirerede Withering Surface – for nylig gendannet efter 15 års pause – genreblandende Ghost Iris, black metal-veteranerne Denial of God, den ret nye hardcore-gruppe Eyes (vokset ud af hedengangne Hexis), folk-metalbandet Svartsot, hardrock-guitaristen Søren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp med flere), old-school-dødsmetalgruppen Wayward Dawn, det nye metalcoreband Ivy Crown, hardcore/metalorkestret Nyredolk og metal/hardcore-gruppen Lifesick.

Copenhell 2021 finder sted på Refshaleøen 16-19. juni, og der er stadig billetter på copenhell.dk

LÆS OGSÅ: Legendarisk rockband blandt navnene til Copenhell 2021

Varm op med Bersærks "Blod & stål":

 

 

ANNONCE