Nyhed

Her er de 10 mest indtjenende danske numre i 2020

GAFFA.dk – alt om musik

Lord Siva og Vera topper listen med "Paris"

Årets hitliste over de 10 mest indtjenende danske musiknumre i 2020 er netop offentliggjort af sangskriverorganisationen Koda og består både af streaming- og radiohits. Hitlisten offentliggøres som optakt til Kodas årsberetning og regnskab, der udkommer i morgen, den 27. april. Hitlisten fremhæver, at det kræver popularitet på flere platforme at nå helt til tops.

Fra ottende- til førstepladsen


Årets førsteplads, ”Paris” med Lord Siva & Vera har haft stor succes på streamingtjenesterne, men er samtidig særdeles populær på flere danske radiostationer. ”Paris” var også at finde på listen sidste år med en ottendeplads. Det er den første sang, der er rykket frem på Kodas hitliste fra et år til det næste, da nummeret udkom tilbage i 2019, men altså har hittet endnu mere i 2020 end året før.

Streaming fylder mere og mere, hvilket også fremgår tydeligt af årets hitliste. Her finder man fem sange, hvor mere end 25 procent af indtjeningen stammer fra streaming, mens resten primært kommer fra radio. Ud af de fem sange er to regulære streaminghits. For både ”Gonzo” fra Suspekt og Emil Stabils ”En Sang” kommer mere end 60 procent af indtjeningen fra streaming. Det er dog ikke kun hiphop, der klarer sig godt på streamingtjenesterne. Det samme billede tegner sig for sangene ”Lovesong” af Rasmus Seebach og ”Burnout” af Calby, som henter mere end 30 procent af deres indtjening fra streamingtjenesterne.

En enkelt af sangene på listen er med et amerikansk band, nemlig "High Hopes" med Panic! at the Disco, der er skrevet af blandt andre danske Jonas Jeberg. Desuden medvirker den amerikanske rapper Gucci ManeEmil Stabils nummer "En sang".


LÆS OGSÅ: Interview med stjerne-sangskriveren Jonas Jeberg: Håb på toppen

Det fremgår i øvrigt af listen, at sangskrivning er et holdarbejde, når det gælder om at skabe topindtjenende hits. Samtlige sange i top 10 er skrevet af mindst to personer, ofte flere.

Fravær af kvindelige sangskrivere


Igen i år er der et iøjnefaldende fravær af kvindelige sangskrivere på hitlisten. Ud af de 47 sangskrivere, som fremgår på top 10, er kun seks af dem kvinder.

”Fraværet af kvindelige sangskrivere bekræfter desværre en beklagelig tendens, der er generel i branchen, og som vil kræve et langt sejt træk at få gjort op med. Det ændrer dog ikke på, at der selvfølgelig er al mulig grund til at hylde de kunstnere, der nåede toppen i 2020 og ikke mindst Lord Siva og Vera, som har formået at fastholde en solid succes over så lang en periode,” udtaler Kodas direktør, Gorm Arildsen i en pressemeddelelse.

Koda udgav ved årsskiftet en kønsstatistik, der påviste en markant kønsubalance i kønsfordelingen generelt samt på indtjeningsniveauet hos de danske musikere. Arbejdet med at fremme den kvindelige repræsentation i musikken er et centralt fokusområde i Kodas kulturelle strategi.

Koda er en musikrettighedsorganisation, som sikrer betaling til komponister, sangskrivere og musikforlag, når deres musik bliver brugt i det offentlige rum. I 2019 offentliggjorde Koda en oversigt over, hvad streamingtjenester som Spotify og Apple Music betaler komponister og sangskrivere for en afspilning.

 Hele top 10 ser ud som følger:

1. Paris

Lord Siva, Vera

Komponist/Sangskriver:

Andreas Dyre Odbjerg/William Frederik Asingh/Mads Koch Kjærgaard/Brian Sivabalan 

2. Four Walls

Nicklas Sahl

Komponist/Sangskriver:

Nicklas Sahl Jensen/Birk Stenbæk Kristensen/Kristoffer Eriksson/Lina Hansson 

3. Shadows

Alphabeat

Komponist/Sangskriver:

Anders Stig Gehrt-Bendixen/Anders Bønløkke/Stine Bramsen Simonsen/Troels Hansen/Anders Reinholdt Rasmussen/Rasmus Nikolaj Nagel

4. Lie

Lukas Graham

Komponist/Sangskriver:

Lukas Forchhammer/Stefan Forrest/David LaBrel/George Tizzard/Jaramye Daniels/Rick Parkhouse 

5. Gonzo

Suspekt

Komponist/Sangskriver:

Andreas Bai Duelund/Rune L Rask/Emil Simonsen/Jonas Vestergaard

6. High Hopes

Panic! At The Disco

Komponist/Sangskriver:

Jonas Jeberg/Ilsey Juber/Jennifer Owen Youngs/Taylor Monet Parks/Brendon Boyd Urie/Lauren Pritchard/William Ernest Lobban Bean/Jake Sinclair/Samuel Hollander

7. Burnout

Calby

Komponist/Sangskriver:

Mik Thybo/Magnus Larsson/Mark Falgren Petersen/Morten Ristorp Jensen

8. Eyes Closed

Mads Langer

Komponist/Sangskriver:

Mads Langer Clausen/Francis Anthony White

9. Lovesong

Rasmus Seebach

Komponist/Sangskriver:

Nicolai Seebach/Rasmus Seebach/Andreas Martin Sommer

10. En Sang

Emil Stabil, Gucci Mane

Komponist/Sangskriver:

Emil Stabell/Casper Rank/Tais Vestergaard Stausholm/Christoffer Schlunzen/Malthe Guldberg Sørensen

ANNONCE