Nyhed

Her er årets mest googlede danske musikere

GAFFA - alt om musik

Kim Larsen topper listen tre år efter sin død

Kim Larsen var den suverænt mest søgte, danske musiker på Google i 2021 - efterfulgt af Tobias Rahim, Rasmus Seebach og The Minds of 99. Natasja Saad, som døde for 14 år siden, figurerer på en 16. plads på listen, hvor man også finder såvel Drew Sycamore, Malte Ebert og Andreas Odbjerg som ældre favoritter som Sebastian, Johnny Madsen og Shu-bi-dua.

Det fremgår af en ny analyse, foretaget på foranledning af det danske firma Eventment. Du kan se den samlede top 20-liste nedenfor. Det er tre år siden Kim Larsen døde - hvilket altså ikke forhindrede den folkekære sanger i at være den mest googlede, danske kunstner i det forløbne år.


LÆS OGSÅ: YouSee Musik: Kim Larsen er stadig danskernes foretrukne artist

Indehaveren af andenpladsen, Tobias Rahim, er til gengæld særdeles nulevende. Han tegnede sig for et af årets store, danske hits med sangen "Stor mand" - lavet i samarbejde med Andreas Odbjerg, som da også har fundet vej til plads nummer 15 på listen.

Rasmus Seebach har ikke udgivet nyt studiealbum siden 2017. Til gengæld modtog han i december en særlig hæderspris ved uddelingen af årest Danish Music Awards - og er altså den tredjemest søgte danske musiker på Google i 2021.  


På listens trettendeplads finder man Nik & Jay, som i 2022 kan fejre tyve års jubilæum for deres selvbetitlede debutalbum. De var senest albumaktuelle med Længe leve drømmene, som udkom i december 2019 - umiddelbart inden, COVID19-pandemien ramte verden.

De mest googlede danske musikere 2021

20. Volbeat
19. Thomas Helmig
18. Anne Linnet
17. L.O.C.
16. Natasja Saad
15. Andreas Odbjerg
14. Michael Falch
13. Nik & Jay
12. Malte Ebert
11. Drew Sycamore
10. Johnny Madsen
9. Medina
8. Shu-bi-dua
7. Sebastian
6. Christopher
5. Lukas Graham
4. The Minds of 99
3. Rasmus Seebach
2. Tobias Rahim


1. Kim Larsen

ANNONCE