Nyhed

VIDEOPREMIERE: Poetisk generationsmøde

GAFFA.dk – alt om musik

Det nye album fra Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter udkommer til februar

Med Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter mødes generationerne i en ny fortolkning af Thomsens kendte digte. Konstellationen har netop annonceret deres tredje album, I vintersolen, som udkommer den 4. februar 2022. Allerede i dag er ensemblet klar med en video til nummeret ”Dybblå skyers bulede kufferter”. Musikvideoen er instrueret af Raphael Frisenvænge Solholm.

I vintersolen tager udgangspunkt i digtsamlingerne Nye digte (1987) og Hjemfalden (1991) og beskæftiger sig med eksistentielle spørgsmål, der er lige så relevante i dag, som da digtene blev til. Der er tale om et sandt møde mellem generationerne, idet digtene er skrevet i en tid, hvor Thomsen var på samme alder, som medlemmerne i Det Glemte Kvarter er i dag.


Albummet er produceret af Anders Bach Pedersen, der har lagt vægt på kernen i musikken; sammenspillet. Numrene er indspillet live med alt, hvad det indebærer, hvilket medfører et organisk lydbillede.

”Da vi mødtes i studiet, havde vi ikke spillet sammen i næsten tre år. Vi riggede til, lavede lyd og tog et første take på det nummer, som hedder ’Den sidste time er døgnets bedste’. Det var magisk for os at mødes i studiet på den måde,” lyder det fra ensemblet i en pressemeddelelse.

Det omtalte første take blev siden valgt til at indgå på udgivelsen.


”Mange af numrene tog vi kun et par gange. Det var en enormt intens periode med et nærvær, som vi føler har lagt sig ned over albummet,” udtaler komponist og musiker Mikkel Borrisholt Grevsen i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Lars H.U.G. om 40 års jubilaren "City Slang" af Søren Ulrik Thomsen – en poetisk protest

Siden 2010 har Det Glemte Kvarter leveret musikalske fortolkninger til Thomsens kendte poesi og tekster, og der er da også rigeligt at tage af. I over 40 år har Søren Ulrik Thomsen behandlet både de mørke og lyse aspekter af tilværelsen, fra menneskets dybeste tvivl og dødelighed til håb og kærlighed.


Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter giver koncert den 27. februar 2022 på Hotel Cecil – en koncert, som i øvrigt næsten er udsolgt. Ensemblet spiller ligeledes i Musikhuset Aarhus den 3. marts 2022, og inden længere vil der blive annonceret en ekstra koncert.

”At skrive musik til Søren Ulriks digte er intenst. Digtene sætter sig i kroppen og kalder på at blive behandlet på en måde, så musikken rent faktisk tilfører noget nyt til teksterne. Derfor er der ofte lang vej til, at musikken flyder. Men det er som om, at når digtene først har fået fat – så er inspirationen endeløs. Lige indtil der er lukket igen. På den måde er digtene en utilregnelig katalysator for kompositionerne, hvis tilblivelsesproces man ikke selv kan kontrollere,” fortæller Mikkel Borrisholt Grevsen.

Gruppens seneste udspil, Power, blev modtaget yderst positivt af GAFFAs anmelder, der kvitterede med fem ud af seks stjerner.

Trackliste:

  1. I kurvestolen, i vintersolen
  2. Det gør mig urolig
  3. Dybblå skyers bulede kufferter
  4. Du bærer det med dig
  5. Mere lys
  6. Når lygterne slukkes
  7. Tilegnet alt
  8. Jeg vågner og konstaterer
  9. Som ung skrev jeg breve
ANNONCE