Nyhed

VIDEOPREMIERE: Tag på tidsrejse med Folkeklubben og Orgi-E

GAFFA.dk – alt om musik

En rejse tilbage i 80'erne

Folkeklubben og Orgi-E fra Suspekt er nu klar med videoen til deres fælles sang, "Børn af den tabte tid", en ny version af titelnummeret fra Folkeklubbens seneste album af samme titel, hvor Orgi-E har tilføjet et rapstykke, og Suspekt-producer Rune Rask har klippet lidt. Se nedenfor videoen, der er instrueret af Søren Lynggaard og Folkeklubbens sanger og sangskriver Kjartan Arngrim.

Videoen er en rejse tilbage i tiden. Til Danmark og dén verden i 80’erne, som medlemmerne af Folkeklubben og Suspekt som født omkring 1980 er vokset op i. Med kassettebånd, EDB og Amiga-spil, rygerkupéer, grønjakker, henrettelsen af den rumænske diktator Ceausescu, monopol-tv, Walter og Carlo og meget mere. 


Samtidig er videoen en stemningsfuld rejse gennem landet lige nu. Hvor fortiden kigger frem i form af gammeldags grillbarer, faldefærdige sommerhuse, lukningstruede badeanstalter, kommuneskoler, papiraviser med mere.

Om baggrunden for videoen siger Folkeklubbens Kjartan Arngrim:

”Vi voksede op i en tid, hvor man troede, at man havde nået historiens afslutning. At det var slut med de totalitære systemer, og at de store fortællingers tid var forbi. Herfra var vejen brolagt med individuel frihed, demokrati og markedstænkning. Vi kunne trygt lægge fortiden bag os. Her 30 år efter murens fald kan vi konstatere, at helt så let gik det ikke.”


Orgi-E med det borgerlige navn Emil Simonsen supplerer:

”Videoen er en påmindelse om ikke at glemme historien. Om at hvis du vil se frem, må du se dig tilbage.”

GAFFAs anmelder var i øvrigt glad for Folkeklubbens album Børn af den tabte tid, der udkom i november 2020. Gruppen er også nomineret til fire GAFFA-Priser, mens Suspekt er nomineret til to.


LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2021: Og de nominerede er...

Se videoen til "Børn af den tabte tid":

ANNONCE