Nyhed

Copenhell annoncerer 19 nye navne til 2022

GAFFA.dk – alt om musik

En del er gengangere fra 2021-programmet, andre er nye

Copenhell har netop offentliggjort 19 navne til næste års festival. En del er gengangere fra den aflyste 2021-udgave, mens andre er nye. Nærmere betegnet er der tale om Dizzy Mizz Lizzy, Mastodon, Down, Baest, Devin Townshend, The Pretty Reckless, Myrkur, VOLA, Agnostic Front, Witchcraft, Benediction, High Command, Blood Incantation, The Raven Age, Vreid, Spirit Box, Thundermother, Soen og Angstskrig.

Dizzy Mizz Lizzy behøver næppe den store introduktion. Det er første gang nogensinde, bandet spiller på Copenhell, selvom Tim Christensen tidligere har været med til at skrive en hyldestsang til festivalen. Gruppens seneste album, Alter Echo, er deres hidtil tungeste og dermed umiddelbart mest Copenhell-egnede, men de lover også at spille gamle hits.


Mastodon fra Atlanta, Georiga har over 20 år udviklet sig fra beskidt sludge-metal til mere progressiv heavy metal på deres nyere udgivelser. Gruppen har arbejdet sig frem til stor international succes, og herhjemme er de også populære. Deres næstnyeste album, Once More 'Round the Sun fra 2014, nåede således en niendeplads på den danske hitliste.

Amerikanske Down med den tidligere Pantera-sanger Phil Anselmo i front spillede på Copenhell i 2013, og nu vender de tilbage. Bandet har ikke optrådt live siden 2016, men er blevet samlet igen for at fejre 25-års jubilæet for debutudgivelsen NOLA fra 1995. Down blev dannet i 1991, da musikere fra blandt andet Pantera, Corrosion of Conformity, Goatwhore og Crowbar begyndte at jamme og skrive musik sammen. De spiller heavy metal, der trækker på alt lige fra sludge-metal og stoner-rock til punk og blues-rock. 

BAEST fra Aarhus spiller klassisk dødsmetal og er på få år blevet et af de mest populære metalbands herhjemme – og har også et vist publikum i udlandet. I 2019 optrådte de på festivalens næststørste scene, Hades – i 2022 får de lov at indtage den største, Helviti.


Canadiske Devin Townsend var oprindelig frontfigur i ekstrem-metalbandet Strapping Young Lad, men er i dag bedst kendt for sin lange solokarriere med særligt The Devin Townsend Project, som han satte på pause i 2018. Sidste års album Empath var et forsøg på at samle alle den alsidige og eksperimenterende sanger og guitarists inspirationskilder og stilarter på én udgivelse. Han besøger Copenhell med et særligt By Request-sæt.

Myrkur alias Amalie Bruun har tidligere gjort sig bemærket med at blande black metal med nordisk folkemusik, men på sit seneste album er hun gået ren folkemusik, skiftevis smukt og smådystert, og med en imponerende vokal og en alsidig instrumentering – og en vis inspiration fra nordisk mytologi.

Danske VOLA balancerer mellem hård prog-metal, melodisk sangskrivning og mere afdæmpede stunder. Musikken rummer store kontraster og masser af overraskelser, og bandets seneste album, Witness, er blandt andet inspireret af hiphop.


The Raven Age-frontmand George Harris er søn af Steve Harris, der også besøger Copenhell i 2022 som bassist i Iron Maiden. Britiske The Raven Age spiller metalcore og har indtil videre udgivet to album.

De øvrige annonceringer er Angostic Front (thrash/punk/hardcore, US), Witchcraft (retrorock/doom-metal, SE), Benediction (dødsmetal, UK), High Command (thrash, UK), Blood Incantation (dødsmetal, US), Vreid (black metal, NO), Thundermother (hardrock, SE), Soen (progressiv metal, SE) og Angstskrig (black'n'roll, DK).

LÆS OGSÅ: Metallica giver koncert i Danmark

Varm op med lidt Mastodon:

ANNONCE