Nyhed

LÆSERNE HAR STEMT: Her er Danmarks bedste officielle fodboldsang nogensinde

GAFFA.dk – alt om musik

"Re-Sepp-ten" vinder afstemningen med længder

Så er det fra i aften og en måned frem, det går løs til EM i fodbold i 12 forskellige europæiske byer, blandt andet i København, hvor Danmark for første gang er et af værtslandene. Første kamp finder sted i aften klokken 21, hvor Italien møder Tyrkiet i Rom. Første kamp med det danske landshold bliver i morgen lørdag klokken 18, hvor vi møder Finland i Parken.

I sidste uge udgav Alphabeat og Herrelandsholdet i fodbold den officielle danske EM-sang for Euro 2020 (som det stadig hedder), "Danmarks dynamite". I den anledning sparkede vi gang i en lille afstemning, for hvilken officielle danske EM-sang er egentlig den bedste gennem tiden?


Vi har nu resultatet af afstemingen, og den siger en klar sejr til "Re-Sepp-ten" fra 1986 med Herrelandsholdet og den dengang helt ukendte Dodo Gad. Sangen har fået 61,55 procent af stemmerne.

På en andenplads møder vi Rocazinos "En for alle" fra 1988 med 10,43 procent af stemmerne og som nummer tre Nephew og "The Danish Way to Rock" fra 2010 med 6,64 procent af stemmerne.

I bunden finder vi den ellers så hitsikre Thomas Helmigs "Hele Danmark op at stå" fra 2018 med 0,43 procent af stemmerne, og der er heller ikke den store begejstring for Birthe Kjær, B-Boys og Safri Duos "Hvor' vi fra?" fra 2004, der har fået 0,60 procent af stemmerne, eller Det Brune Punktums "All We Need Is Love" fra 2000, som har fået 0,69 procent af læsernes stemmerne. Årets sang med Alphabeat har heller ikke bundfældet sig nævneværdigt hos læserne og ligger fjerdesidst med 1,81 procent af stemmerne.


Til dato har Danmark leveret i alt 12 officielle fodboldsange med medvirken fra herrelandsholdet, startende med Gunnar "Nu" Hansens "Rap nu" fra 1984 – første gang siden 1964, hvor Danmark deltog i en slutrunde.

Danmark nåede ikke at lave en officiel sang i 1992, hvor vi vandt EM – da vi kom med på et afbud fra Jugoslavien, der var blevet udelukket på grund af borgerkrigen i landet.

LÆS OGSÅ: Er du træt af ”Re-Sepp-ten"? Her er det alternative soundtrack til din EM-fest


Hør sangene og se resultatet af afstemningen nedenfor.

ANNONCE